NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

1 november – Jasper Blom Quartet

24 oktober 2020 • De Agenda

Vorig jaar ontving saxofonist/componist Jasper Blom de grote Nederlandse jazzprijs, de Buma Boy Edgar Prijs. Traditiegetrouw trekt de winnaar langs de Nederlandse jazzpodia om dit heugelijke feit luister bij te zetten. Voor deze gelegenheid heeft de laureaat zijn vaste Jasper Blom Quartet (dat al sinds 2006 bestaat) uitgebreid met het Duitse top-pianotalent Pablo Held. Zo voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan de serie ‘Polyphony’, waarin de bandleider de interactie onderzoekt tussen de melodielijnen die een gastsolist aan de bestaande bezetting kan toevoegen.

Bovendien grijpt Blom daarbij als componist graag terug op de wonderschone middeleeuwse polyfoniestijl. In eerdere afleveringen waren respectievelijk de Belgische trompettist Bert Joris en de Duitse trombonist Nils Wogram de vijfde man. Op een door de pers  bejubelde dubbel-cd werden de resultaten van deze samenwerkingen vastgelegd. De vaste bandleden van het Quartet zijn stuk voor stuk duivelskunstenaars. Neem nu gitarist Jesse van Ruller, ooit winnaar van de prestigieuze, internationale Thelonious Monk Competition. Net als Blom bezit hij de gave om verstild melodieën aan zijn instrument te ontlokken, maar ook de lol om zijn gitaar gierend door het lint te laten gaan. Drummer Martijn Vink kennen we als de krachtcentrale van de Ploctones en het Metropole Orkest en Frans van der Hoeven is niet voor niets een van de meest gevraagde bassisten van Nederland.

De groep staat 1 november op Jazz Inverdam. Meer informatie of tickets? Kijk op: www.jazzinverdan.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Herman te Loo over het Jasper Blom Quartet
NH Radio - De AgendaHerman te Loo over het Jasper Blom Quartet
Te gast: Herman te Loo
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda