NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Zomerweek: “Op Vacance in de Provence”

14 augustus 2020 • June tot Twaalf

Deze hele zomer helpt June tot Twaalf je met allerlei leuke tips die je kunt doen in onze provincie. Voor iedereen die niet naar het buitenland op vakantie gaat, maar lekker in eigen provincie blijft. We helpen wij graag een beetje op weg. De redactie wil de thuisblijvers laten zien dat je voor een vakantiegevoel niet ver hoeft te reizen. Alle redacteuren, die dagelijks aan het programma June tot Twaalf werken, hebben allerlei suggesties voor je. In de zomerserie ‘Op Vacance in de Provence’ zoeken we drie dingen: een activiteit, een slaapplek én een lunchplek in Noord-Holland. Vorige keer ging Milou de provincie in, op zoek naar de leukste plekjes. Zij begon de week met een workshop bij Shake and Serve, sliep bij SWEETS Hotel en lunchte bij Restaurant De Ceuvel. Maandag 10 juli begon de beurt van Milou.

Activiteit: Kookeshi

Een activiteit om met z’n tweeën óf met een grote groep collega’s, familie of vrienden te doen: een workshop Sushi-maken! Delja Blom van ‘Kookeshi’ komt op locatie langs (ook aan huis), en maakt er één groot Japans feest van! Delja heeft in Japan gewoond en heeft sushi leren maken in Tokyo. Zij kan je dus álle tips geven voor het bereiden van alle verschillende soorten sushi. Voor beginners, maar ook voor gevorderden. Je waant je een middag of avond in Japanse sferen, Delja neemt namelijk alle accessoires mee en dekt een uitgebreide Japanse tafel. De locatie wordt omgetoverd met Japans servies, aankleding, versiering en muziek. Alle voorbereidingen zijn van te voren getroffen, je kunt dus meteen aan de slag. En na afloop dineer je met elkaar, met als afsluiting een Japans dessert!

Slapen bij The Fallon Hotel

Jolanda kwam terecht in Alkmaar, waar ze een overnachting had in ‘The Fallon Hotel’, een hotel gemaakt in een voormalige gevangenis! Het hotel is sinds mei dit jaar open en is een modern boutique hotel, gevestigd in het voormalige gevangenisgebouw ‘Schutterswei’, waarbij van de celblokken mooi ingerichte hotelkamers zijn gemaakt. Je vindt veel dingen terug uit de oude gevangenis, zoals de isoleercel, de lange gangen met alle celblokken, de oude muren en tralies en de hotelkamers inclusief celdeur en doorgeefluik. Een unieke ervaring! Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en in het prachtige gebouw zit ook restaurant D’Arret, met chef kok Berend Sallows. Hier kun je genieten van een luxe 3 of 4 gangen menu, in een fijne ambiance met uiterst vriendelijk personeel. Er is naast het restaurant binnen een groot terras, op de voormalige luchtplaats van de gevangen. Het restaurant is ook te bezoeken als je niét in het hotel verblijft.

Lunchtip: Farmer Market de Paula Hoeve

Jolanda had een bijzondere lunch bij de Farmer Market de Paula Hoeve in Heerhugowaard, waar ze ging ‘Picknicken bij de Boer’. Bij aankomst bij de boerderij krijg je een goedgevulde koeltas, een leuk kleedje en je zoekt een fijne plek uit om in alle rust en volledig Corona-proof te picknicken. Dat kan dus ook gewoon op een mooi veld naast de schapen en koeien! En oja: je krijgt er, als je dat wilt, óók nog een rondleiding op de boerderij bij van boerin Janneke Zuurbier. Geschikt voor jong en oud!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf