NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Zomerweek: “Op Vacance in de Provence”

24 juli 2020 • June tot Twaalf

Deze hele zomer helpt June tot Twaalf je met allerlei leuke tips die je kunt doen in onze provincie. Voor iedereen die niet naar het buitenland op vakantie gaat, maar lekker in eigen provincie blijft. We helpen wij graag een beetje op weg. De redactie wil de thuisblijvers laten zien dat je voor een vakantiegevoel niet ver hoeft te reizen. Alle redacteuren, die dagelijks aan het programma June tot Twaalf werken, hebben allerlei suggesties voor je. In de zomerserie ‘Op Vacance in de Provence’ zoeken we drie dingen: een activiteit, een slaapplek én een lunchplek in Noord-Holland. Vorige week ging Irene de provincie in, op zoek naar de leukste plekjes. Ze begon de week met Skaten op het nieuwe Skatepark Noord, sliep via natuurhuisje.nl in een pipowagen bij Nes aan de Amstel en lunchte bij Restaurant Nomad in Amsterdam. Maandag 20 juli begon de beurt van Tije.

Activiteit: NZH Vervoer museum

Verborgen in het industriegebied van Haarlem ligt het NZH Vervoer museum. Makkelijk te herkennen aan de gele bus die uit de gevel van het gebouw steekt. Een plek die historie ademt. In het museum de geur van staal, stof en een aantal prachtige trams en bussen die vroeger in Noord- en Zuid Holland rondreden. Elke zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 voor slechts €5,50. 

Slapen op camping Hoeve ons Lust

Als je goed luistert hoor je de zee bij camping “Hoeve ons Lust” in Julianadorp. Eigenaren Albert en Sandra Koomen hebben de camping op hun land naast de bollenkwekerij. Je staat dan ook tussen de bollenvelden op deze camping met 30 staanplaatsen. Een plek voor de actieve rustzoeker waar je lekker kunt wandelen en fietsen en bovendien op steenworp afstand van het strand. Voor fietsers is er altijd een plekje, met ander vervoer even van te voren reserveren. Kosten: 20-25 euro per nacht.

Lunchtip: Stadsbrouwerij Helderse Jongens

Een prachtig fort uit de Napoleontische tijd, aan het water en bijna heel Nederland is er waarschijnlijk al een keer langs gereden zonder het te zien. Fort Westoever valt vanaf de Rijksweg richting de boot naar Texel niet op. Maar op vier kilometer voor de boot naar Texel ligt deze parel. Een groot terras, historische plek, zelfgebrouwen bier, en lekkere lunchkaart. Daarnaast wordt hier ook nog eens hard gewerkt aan duurzaamheid met een eigen groentetuin en bier van regenwater. Ook werken hier mensen met een achterstand op de maatschappij. Kortom, als je in de buurt van Den Helder bent, of met de boot naar Texel gaat… ga hier even langs!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf