NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Zó gebruik je een vrouwencondoom

16 september 2019 • Hi-Ha-Hilarius

Condooms in alle soorten en maten, die kennen we wel. Maar er is een vorm van het voorbehoedsmiddel waar je maar weinig over hoort: het vrouwencondoom! Die werkt ongeveer hetzelfde als een ‘gewoon’ condoom, maar dan voor het vrouwelijk geslacht. Om meer aandacht voor het anticonceptiemiddel te vragen is 16 september uitgeroepen tot de Internationale Dag van het Vrouwencondoom.

Ondanks verwoede pogingen het vrouwencondoom ‘aantrekkelijker’ te maken loopt het niet echt vaart met de verkoop van het voorbehoedsmiddel. Prijs en gebruiksvriendelijkheid zijn een veel gehoorde klacht. Toch is het voor veel vrouwen een goed alternatief voor bijvoorbeeld de pil. Vooral het niet meer in willen nemen van hormonen lijkt een beslissing te zijn een vrouwencondoom eens te proberen. Kalja van der Linden van de Condomerie weet alles van de geschiedenis van het vrouwencondoom. 

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Hi-Ha-Hilarius en het vrouwencondoom
NH Radio - Hi-Ha-HilariusHi-Ha-Hilarius en het vrouwencondoom
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van. Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius