Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Wie zijn de helden in deze tijd?

29 november 2018 • Lunchroom

In donkere tijden met veel somber nieuws, rampen, aanslagen en andere vreselijke gebeurtenissen zijn er gelukkig altijd mensen die het licht aansteken. Zij doen iets kleins dat de wereld een stukje mooier maakt. Juist daarover gaat het boek ‘En dan nu het goede nieuws’, geschreven door Franka Hummels en Karin Sitalsing.

In dit boek staan 12 verhalen van mensen die iets goeds doen voor de wereld zonder dat ze zichzelf helden willen noemen. “Als je goed om je heen kijkt zie je dat er best veel mooie en lieve dingen gebeuren in de wereld”, zeggen de dames. Zo is het idee voor dit boek ook ontstaan, vertellen ze verder.

De verschillende verhalen in het boek lijken totaal niet op elkaar. Zo is er een verhaal over een 14-jarige directrice van een school in Amsterdam Zuidoost, maar ook wel wat heftigere verhalen, zoals bijvoorbeeld De engel van het Ereveld.

Benieuwd naar deze verhalen en het boek? Luister hier het hele interview:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom