NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Deze plekken verdiende dit jaar een prachtig ingerichte kerstboom!

8 november 2020 • June tot Twaalf

Kerst wordt dit jaar niet zo groots als anders, maar dat betekent niet dat er geen lichtpuntjes zijn! Corona heeft dit jaar bij veel mensen en bedrijven zijn sporen achtergelaten en gezien de maatregelen zit een grootschalige kerstborrel er ook niet in. Toch wil NH Radio de kerstsfeer verhogen!

Daarom hebben wij een vijftal prachtige, volledig versierde kerstbomen uitgedeeld, compleet met honderden ballen en lichtjes! “Fantastisch. Hartstikke goed”, vertelt Henk Heijnen van het Molenmuseum bij de Zaanse Schans, waar één boom geplaatst is. Het museum krijgt vrijwel geen bezoekers door de coronacrisis en kan zelf geen kerstboom betalen. “Dan hebben we toch een fantastische kerst.”

 

Medewerker Evelien Zoete van de Makroon heeft de binnentuin van het woonzorgcentrum voorgedragen als plek, om de bewoners en medewerkers een kerstgevoel te geven. “Het is voor iedereen een hele lastige tijd en dat is eigenlijk de belangrijkste reden geweest dat wij dachten: iedereen kan wel wat extra’s gebruiken en de mensen in dit zorgcentrum al helemaal.”

Veel bewoners hebben de komst van de kerstboom afgewacht in de binnentuin. “Echt geweldig”, vertelt bewoonster Tony Schopman. “Ten eerste al dat wij uitverkozen zijn. Maar het geeft ons ook allemaal het gevoel dat er Kerstmis is en dat er verlichting is. Dat kerstgevoel raak je anders kwijt, want je bent ingesloten. Je kan de stad niet in, je kan niet even winkelen. Dus dit is een prachtige geste dat ze ons dit geven. Daar zijn we allemaal heel erg dankbaar voor hoor, dat kan ik je wel zeggen.”

De overige bomen zijn geplaatst bij een buurtcentrum in Amsterdam Noord, bij het gastenhuis van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en het NZH Vervoersmuseum.

June Hoogcarspel is blij met de reacties. “Ik word er zo blij van als je mensen iets kan geven en als je ziet dat het vreugde opbrengt en emoties”, vertelt ze. “Het is zo iets kleins en je zorgt met z’n allen ervoor dat het zo’n goed gevoel teweegbrengt. Waar ik dan bij hoop dat mensen er juist in deze tijden heel lang op kunnen teren.”

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf