NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

“We leren elke dag meer en meer over het virus.”

15 mei 2020 • June tot Twaalf

Het Coronavirus houdt de wereld in haar greep. We zijn er al maanden zoet mee. We weten nog niet alles over het virus, maar virologen ontdekken steeds meer. Menno de Jong is Medisch Microbioloog bij het Amsterdam UMC, hij is fulltime bezig met onderzoek naar het virus. “In het begin had ik niet verwacht dat het een pandemie zou worden, volgens mij zag niemand dat aankomen. Maar ondanks alles is er geen reden tot paniek. Het is een gevaarlijk virus, maar we doen er alles aan om een vaccin te vinden en om het virus onder controle te houden.” 

Basisscholen zijn weer open en de maatregelen versoepelen steeds meer. Kan er dan een nieuwe piek ontstaan? Menno: “Het is belangrijk om je aan de voorzorgsmaatregelen te houden. Blijf bij verkoudheidsklachten thuis, was je handen en nies in je elleboog. We kennen de regels allemaal, maar het is belangrijk om je eraan te houden. Al helemaal nu er steeds meer dingen weer opengaan. Daarnaast houden alle specialisten een vinger aan de pols.” 

Doordat er nog geen vaccin is gevonden, is iedereen vatbaar voor het virus. Dat maakt ook het grote verschil met de griep. Het zijn allebei virussen, maar voor de ene hebben we al een vaccin en een weerstand opgebouwd. Voor het coronavirus hebben we dat nog niet. Het is daarom wachten tot er een vaccin is gevonden. Menno: “We leren elke dag meer en meer over het virus. Dat maakt het makkelijker om een vaccin te kunnen vinden. We moeten geduld hebben. Het is zwaar, maar als we zo doorgaan moet het goedkomen.”

Te gast: Menno de Jong
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf