NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Vogelasiel De Paddenstoel in Den Helder verkeert in zwaar weer!

6 juli 2020 • June tot Twaalf

Door de coronacrisis hebben ze de helft minder aan inkomsten binnengekregen. Het vogelasiel is er speciaal voor vogels, maar vangt ook andere kleine wilde dieren op zoals egels en muisjes. Sophie Ward is werkzaam bij het vogelasiel en komt handen te kort. “We werken dagelijks van 9.00 tot 21.00. Alle hokken moeten elke dag schoongemaakt worden en natuurlijk moeten we de dieren verzorgen. Door de coronacrisis zijn veel vrijwilligers weggevallen, het is dus hard werken.”

Op dit moment zijn er veel eenden, egels, musjes, kraaien, en ganzen in de opvang, zij hebben hulp nodig zodat ze uiteindelijk weer terug de natuur in kunnen. Sophie: “Als er geen vrijwilligers zijn, worden de dieren aan hun lot overgelaten. De eerstvolgende opvang is een eind verder rijden, veel dieren zullen het dus niet redden om daarheen vervoerd te worden.” Vogelasiel De Paddenstoel zoekt daarom vrijwilligers! Het is handig als je fysiek in goede conditie bent want het schoonmaken van de hokken kan best zwaar zijn. Als je zelf niet instaat bent om vrijwilliger te worden, maar je wel graag wil helpen, zijn alle donaties welkom! Kijk voor meer info op www.vogelasieldepaddenstoel.nl.

Te gast: Sophie Ward
Plaats: Den Helder
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf