NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Vijf tips van Zammarah Kok

22 juni 2020 • June tot Twaalf

Vlekkenkoningin Zamarra Kok schreef het boek ‘Antwoord op al je huishoudvragen’ en die heeft ze zeker! Bij June tot Twaalf gaf zij alvast vijf tips om het schoonmaken te vergemakkelijken. Nieuwsgierig?

  1. “Veel mensen maken hun wc schoon met chloor, maar dat is niet nodig! Kalk en urinesteen verdwijnen niet met chloor, maar door iets zuurs. Gebruik bijvoorbeeld een ontkalkend reinigingsmiddel met een hoge zuurgraad.”
  2. “Veel wasmiddel lijkt lekker, maar niets is minder waar. Te veel wasmiddel zorgt voor vette kleding of kan zelfs vetluis veroorzaken. In dit geval geldt ‘less is more’. Of je poeder of een vloeibare variant gebruikt maakt niet uit.”
  3. “Vet in een suedestof, dat is een probleem. Vet trekt in, dus je hebt al snel een vieze vlek. Gebruik ‘marseillezeep’, dit trekt het vet eruit. Ik vind het een wondermiddel.” 
  4. “Knoeien op de bank van wollenstof, niet handig. Maar gelukkig bestaat er een vlekkenverwijderaar voor meubelstof. ‘James’ is een middeltje dat je vast en zeker kan helpen om de vlek eruit te krijgen.”
  5. “Als je voor de schoonmaak bleekmiddel nodig hebt, kijk dan eens naar bleekmiddel op een zuurstofbasis. Dat is veel veiliger, gratis tip!”
Te gast: Zamarra Kok
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf