De Ontbijttafel
Nu op NH Radio:
De Ontbijttafel

VIDEO: Zó maak je een kokosnoot open!

2 september 2019 • Hi-Ha-Hilarius

Van harte gefeliciteerd! Ja, ook jij die dit nu leest. Het is namelijk de Internationale dag van de kokosnoot! Je kunt deze dag samen met ons vieren door even naar de winkel te rennen en vervolgens zo’n mooie bruine bal aan te schaffen. Alleen hoe dan verder?

De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin. Daarom vieren we ieder jaar op 2 september de Internationale Dag van de Kokosnoot! Maar hoe krijg je de noot op een nette en goede manier open? Sjoerd Hilarius zocht het uit met de ‘op één na’ slimste mens van Nederland: boswachter Arjan Postma.

Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van. Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius