Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

UITVALSVERSCHIJNSELEN

23 november 2020 • June tot Twaalf

In het programma June tot Twaalf leest Richard Kemper elke week zijn column voor. Meer weten? De volledige column vindt je hieronder terug!

Ik doe echt mijn best om het eens een weekje ergens anders over te hebben, maar het lukt gewoon niet! Corona is overal en leidt tot massale, onverklaarbare uitvalsverschijnselen. Van ons gezond verstand bijvoorbeeld. Hoe kan het dat vier miljoen Nederlanders ademloos op de bank wegzinken voor een TV show waarin liedjes worden gezongen door BN-ers in hysterische kostuums? Naar een van ’s lands beste zangers Jan Dulles wordt beter geluisterd als ie in een Neptunes Disneypak een cover zingt terwijl Carlo Boshart en Gerard Joling erdoorheen schreeuwen dan dat ie als zichzelf een mooi liedje brengt.

Briljante Noortje Herlaar die in alle puurheid live ‘Laat me’ zingt met het Holland Symfonia orkest wordt weggezapt voor dezelfde Noortje, maar dan weggepropt in een vossenpak terwijl ze op tape een liedje playbackt. Carlo kijkt ontroerd en ik denk: Hallo!?!? Je luistert naar een bandje en kijkt naar een pop! Ik kan niet anders concluderen dan dat uit Azië niet alleen dat stomme virus is ingevlogen, maar tegelijk een hele bizarre voorliefde voor ridicule televisieformats. Volgens mij zitten we in ieder geval op een behoorlijke groepsimmuniteit want zoveel apathie en wansmaak kan maar door een ding komen; Corona. Ja, ik realiseer me; daar gaat mijn deelname aan de volgende reeks, maar ik kan er even niks anders van maken.

Het andere Corona dieptepunt van afgelopen week was de huilbui van de supermarkten omdat Rutte zei dat mensen zich daar nog niet altijd even goed aan de regels houden. De supermarkten waren meteen op hun Bifi’s getrapt. Ze doen zo hun best en nu is de meester toch boos, dat is toch niet eerlijk! Serieus?! Dit persoonlijk nemen is hetzelfde als een wegenbouwer die boos wordt op de minister als die zegt dat er mensen te hard rijden. Of een hotelketen die zich aangesproken voelt als de kerk buitenechtelijke seks veroordeelt. Ach, we zitten gewoon allemaal een beetje aan onze taks en dan gaan we rare dingen roepen.

Zoals de boeren. Die leken van de week wel beledigd dat ze al een paar maanden mediaconcurrentie hebben van corona en haalden hun trekkers onder het stikstof vandaan voor de zoveelste polonaise naar Den Haag. Mag ik voorzichtig concluderen dat er sprake is van een zekere boerenstikstofprotestinflatie? In gewone taal: het gaat even niet over jullie! Kon ze niks schelen, ze hadden een brief voor de Koning en die gingen ze brengen. Nog mazzel dat ie thuis was, zo vaak komt dat niet voor. Maar zijn laatste uitje is niet zo goed bevallen en sindsdien zit ie doodstil op de bank. Over uitvalsverschijnselen gesproken. Gelukkig voor hem is er wat leuks op TV, iets met liedjes en kostuums.

Het virus met alle rare bijwerkingen is mij gelukkig nog bespaard gebleven. Alhoewel… ik betrapte mezelf van de week wel op iets heel geks. Ik vond dat Thierry Baudet iets zinnigs zei. Ja, ik schrok er zelf ook van. Hij wil de maximum snelheid van 100 kilometer per uur afschaffen omdat uit onderzoek blijkt dat die beperking per hectare een stikstofbesparing van omgerekend minder dan één hondedrol per jaar oplevert. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zo opschrijven: ik ben het met Thierry eens! Gooi open die wegen, laat ons lekker knallen! Een probleem: waarnaartoe? Er is niks, er mag niks. Nou ja, naar huis dan maar, lekker de Masked Singer kijken!

Richard Kemper

NH Radio - June tot Twaalf
UITVALSVERSCHIJNSELEN
NH Radio - June tot TwaalfUITVALSVERSCHIJNSELEN
Te gast: Richard Kemper
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf