June tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June tot Twaalf

Tip: stamppotje met bamboe

Winnende stamppot met onder andere bamboe en garnalen van kok Michel Rekers
18 september 2019 • Hi-Ha-Hilarius

Bamboe associëren wij vooral met China en panda’s. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol. Ook in de keuken!

Aan verse bamboe komen in ons land (als je het niet in je tuin hebt staan), is niet zo eenvoudig. In blik en pot is makkelijk te verkrijgen, maar vers is wat lastiger. Bij een Japanse toko maak je de meeste kans. En als je pech hebt, kun je ook bamboe in je tuin hebben staan. Wij schrijven pech, want bamboesoorten groeien vaak heel snel. De snelst groeiende plant ter wereld is een bepaalde bamboesoort waarvan groeisnelheden van een meter per dag zijn waargenomen. Dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Kortom dan maar opeten! Meesterkok Michel Rekers heeft een leuk recept met bamboe: een stamppot! Tevens ook het winnende stamppotje tijdens het WK-stamppot bereiden. 

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Stamppot met bamboe
NH Radio - Hi-Ha-HilariusStamppot met bamboe
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van. Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius