NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Tim wandelde 4000 km, tussen de beren en ratelslangen. Waarom?

22 november 2018 • Lunchroom

Wat bezielt iemand om helemaal alleen duizenden kilometers te gaan lopen in onherbergzaam gebied, waar je soms dagen niemand tegenkomt behalve gevaarlijke beesten en zandstormen? Tim Voors deed het: hij gaf zijn goede baan op en liet zijn vrouw en kinderen in Broek in Waterland achter om de Pacific Crest Trail te lopen. Hij liep meer dan 4000 kilometer, van de grens van Mexico tot de grens van Canada langs de westkust van Amerika. Toen hij eenmaal veilig thuis was schreef hij een boek over zijn ervaringen, getiteld Alleen, en hij was bij ons in de studio om over zijn reis te vertellen.

Omdat hij nooit eens alleen was, en het altijd druk was in zijn leven, besloot hij in zijn eentje te gaan wandelen. De Pacific Crest Trail leek hem een mooie uitdaging, en dat was het ook. “Hoe kon ik zo dom zijn”, dacht hij op het moment dat hij in een berghut zat tijdens een gierende storm met zwaar onweer. Hij vond het doodeng, vertelt hij verder. Ook de ontmoeting met een ratelslang ging hem niet in de koude kleren zitten.

Toch kijkt hij enorm positief terug op dit avontuur. Tijdens de 6 maanden wandelen kon hij voor het eerst zijn hoofd leeg maken en zichzelf dingen vragen als “Ben ik wel of niet gelovig?”. Diepe levensvragen waar normaal geen ruimte voor was vroeg hij aan zichzelf.

Benieuwd naar het hele verhaal?  Luister hier het hele interview terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom