NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

T/m 10 januari – Expo in het Flower Art Museum

25 oktober 2020 • De Agenda

In het Flower Art Museum zijn tot en met 10 januari drie voorstellingen te zien. Het museum bevindt zich in de voormalige reinwaterkelder van Aalsmeer, tegenover de beeldbepalende watertoren.

Zeg het met bloemen

EEN IMPRESSIE VAN DE CSIZIK-COLLECTIE

In deze tentoonstelling geeft het museum een eerste impressie van de Csizik-collectie. Deze collectie omvat een unieke verzameling historische affiches van bloemententoonstellingen, bijeengebracht door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik. De collectie werd dit jaar door Bloemenbureau Holland geschonken aan het Flower Art Museum. Samen vormen de affiches een schatkamer waarin het bloemrijke verleden van Nederland, de promotie van deze sector en de creatieve verbeelding van kunstenaars samenkomen.


De aarde lacht  in bloemen

MET WERK VAN EELCO BRAND, MARTIN GROEN, KATINKA VAN HAREN,
NIKKIE LE NOBEL EN MIREILLE SCHERMER

“Earth laughs in flowers” is een beroemde zin uit een gedicht van Ralph Waldo Emerson (1803-1882). Hij vond dat mensen de natuur meer moesten waarderen. In het gedicht geeft Emerson de aarde een stem. De aarde moet lachen om de mens die denkt dat hij de aarde bezit en naar zijn hand kan zetten, maar die uiteindelijk altijd het onderspit delft.

De coronacrisis is geen leuke tijd, maar heeft ons een paar waardevolle dingen laten zien. Bijvoorbeeld dat de natuur opleeft als de mens een stapje terug doet. Terwijl wij tot stilstand kwamen, werd de lucht schoner, keerde de stilte weer en waagden flora en fauna zich op onvermoede plaatsen. Met dit als vertrekpunt selecteerden wij vijf kunstenaars die elk op hun eigen manier de natuur de ruimte geven in hun werk. Waar dat toe leidt? In ieder geval tot een bloeiende en verrassende wereld vol schoonheid.

Meer informatie of tickets? Kijk op: www.flowerartmuseum.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Wieneke van Rossum over het Flower Art Museum
NH Radio - De AgendaWieneke van Rossum over het Flower Art Museum
Plaats: Aalsmeer
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda