NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Start de zomer met een goed boek!

26 juni 2020 • June tot Twaalf

Elke maand geeft Martijn Batenburg, van boekhandel Scheltema, je een aantal leuke boekentips. Zo ook deze keer!

 1. Floor Milikowski – Een klein land met verre uithoeken
  Milikowski is journalist en schrijft veel voor de Groene Amsterdammer. Je kunt haar kennen van ‘Van wie is de stad?’ Nu heeft ze een nieuw boek waarin in je leest over de sociaaleconomische ontwikkelingen in Nederland van de laatste twintig jaar. Ze zoekt gebieden op waar het goed gaat en waar welvaart is, maar ze zoekt ook naar de schrijnende verhalen. Van drukke steden tot lege winkelstraten in Sittard; je leest erover in dit boek.
  ‘Een klein land met verre uithoeken’ krijgt 4 sterren van Martijn.
 2. Jean Paul Dubois – De mensen leven niet allemaal op dezelfde manier
  Het is een roman vertaald uit het Frans. Dubois is een ervaren schrijver, en dat merk je ook aan zijn mooie verhalen. Het is een geestige roman over een man die in de gevangenis terecht komt. Hij ontmoet verschillende personages. Martijn: “Ik vind het zo leuk dat je ziet hoe andermans leven kan lopen, en daarmee ook je eigen leven. Soms heb je het niet voor het zeggen.” ‘De mensen leven niet allemaal op dezelfde manier’ krijgt 5 sterren van Martijn.
 3. Paul Fournel – mijn fiets en ik
  In dit wielrenboek deelt Fournel zijn passie voor de fiets. Je leest over de liefde voor het wegtrappen van de kilometers, maar ook over waar Fournel tijdens het fietsen aan denkt. In veel wielrenboeken gaat het over grote wielrenners, maar in dit boek gaat het echt over amateurfietsers. Waarom stap je toch elke keer weer op die fiets?
  ‘Mijn fiets en ik’ krijgt 5 sterren van Martijn.
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf