NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

SLOB

16 november 2020 • June tot Twaalf

In het programma June tot Twaalf leest Richard Kemper elke week zijn column voor. Meer weten? De volledige column vindt je hieronder terug!

Bent u er al uit? De prik? Als hét vaccin er eenmaal is, staat u dan vooraan? Na maanden nationaal zuchten, steunen, huilen en schreeuwen hoor ik om me heen steeds meer mensen die “het liefst nog even overslaan”. Die zijn bang dat er opeens groene racefietsen uit hun neusgaten groeien of dat ze gechipt worden door de AIVD. Zij willen eerst even aankijken hoe het valt bij de buren. Ik begreep dat mensen met een slecht huwelijk vooral hun partner naar voren schuiven.

Natuurlijk worden allang meerdere vaccins onder de radar getest. Ja, deel me maar in bij de gekkies maar wij denken dat proefpersonen zelf niet eens weten dat ze onderdeel zijn van het testprogramma. Ze pakken bewust een labiel groepje waar toch niemand naar luistert; de politici. De testpersonen worden anoniem gehouden maar de eerste bijwerkingen zijn al wel bekend. Zo schijn je er opeens middeleeuwse opvattingen ten opzichte van homoseksualiteit op na te houden. Deze Arie komt niet meer uit het Slob denk ik. Ik verwacht binnenkort een feestelijke coming out van een van Slob’s kinderen want onze lieve heer (overigens een vrouw) biedt net zo vaak hetzelfde lesje aan tot je die hebt geleerd. Een andere bijwerking is om als lokale lijstduwer je buurvrouw, die niet eens stomme vraagtekens zet bij de exodus naar de antillen, op televisie te dreigen door het trappenhuis te sleuren. Beetje raar voor een lokale lijstduwer maar vooral een behoorlijke zelfoverschatting, want die buurvrouw is opgevuld met behoorlijk wat traagschuim en dat is nog helemaal niet zo licht als het eruit ziet. Maar de raarste bijwerking is toch wel om een petitie die belediging van de profeet strafbaar stelt te verdedigen.

Ook internationaal zijn de resultaten verontrustend. Zo is een van de heftigste bijwerkingen dat je er opeens enórm slecht van tegen je verlies kunt. Dit is maar bij één proefpersoon vastgesteld maar dan wel zo heftig dat er geen nader onderzoek nodig is. Arme Melania… Geen pretje om je man zo langzaam te zien leeglopen als een opblaaseenhoorn met het formaat hoorn(tje) na een dag in de vrieskou. De pest met die opgeblazen figuren is dat het heel lang duurt voordat ze zich overgeven en je er meestal met je hele gewicht als een soort slavink in moet rollen om het laatste beetje lucht eruit te persen. Een trieste bezigheid. Gelukkig is er ook veel om blij om te zijn. Ik noem een vrouwelijke, gekleurde vice president! Het maakt Donald overigens alleen maar bozer. Volgens Melanie kunnen we het hem niet verwijten. Zijn vader riep altijd “Weet je wat vrouwen moeten doen met het glazen plafond? Even goed afnemen met een vers sopje en een zeem, kunnen ze er daarna lekker doorheen kijken!” Die tijd is gelukkig voorbij. Maar Melania houdt niet van losers en is haar koffers al aan het pakken. Schijnt dat ze een kneiterverliefd is geworden op een nieuwe man. Nog wereldvreemder, nog conservatiever en nog discriminerender dan ze gewend was. Nee, ik zeg nog even niets… Arie moet het thuis nog vertellen.

Richard Kemper

NH Radio - June tot Twaalf
'SLOB' door Richard Kemper
NH Radio - June tot Twaalf'SLOB' door Richard Kemper
Te gast: Richard Kemper
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf