Eindelijk Weekend
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

“Sinds het coronavirus krijgen we vijf keer zoveel vragen binnen,”

17 mei 2020 • June tot Twaalf

Op coronalongplein.nl kunnen mensen die corona hebben gehad en daar nog steeds longklachten van ondervinden terecht. Patiënten kunnen met elkaar praten en ze kunnen experts vragen stellen. Herman Vijlbrief is woordvoerder van het Longfonds en hij ziet dat veel longpatiënten met vragen zitten. “Sinds het coronavirus krijgen we vijf keer zoveel vragen binnen, en dat blijft ook aanhouden. Vandaar dat we een platform hebben ontwikkeld waar die vragen beantwoord kunnen worden.

Sommige longpatiënten zijn erg angstig en zitten al sinds 2 maart in quarantaine. Er is op dit moment geen reden om te denken dat mensen met longziekten extra vatbaar zijn voor het coronavirus, maar als ze het krijgen hebben hun longen het wel zwaarder te verduren.” 

Om angst en vragen weg te nemen kunnen patiënten terecht op het platform. Daarnaast vraagt het Longfonds om een bijdrage voor verder onderzoek. Het is deze week de collecteweek. Door corona kunnen de 30.000 collectanten niet langs de deuren. Daarom kan je zelf een online collectebus openen. Kijk op  longfonds.digicollect.nl om het Longfonds te steunen. 

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf