June tot Twaalf
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Roddels, ruzies en hollandaise saus: wat schreef de kokkin van Beatrix in haar dagboek?!

27 november 2018 • Lunchroom

Als je houdt van tv-series als Downton Abbey en Upstairs Downstairs, dan is de historische roman Drakensteyn droomkasteel zeker ook wat voor jou. In dit boek volgen we de belevenissen van kokkin Minnie en butler Anton, die begin jaren 60 werkten voor de jonge prinses Beatrix en Claus. Het boek is geschreven door Fleur Jurgens, en zij baseerde zich daarbij op de dagboeken van de echte kokkin van Drakensteyn, Michelle Mastenbroek.

“Ik kreeg de dagboeken van een vriendin”, vertelt Fleur. De butler was de oom van een vriendin van Fleur en de kokkin was dus haar aangetrouwde tante. De dagboeken waren lastig om te lezen, maar bieden een schat aan informatie over het leven in de hofhouding van Beatrix en Claus begin jaren 60.

Opmerkelijk is dat de kersverse Prins Claus zich ontpopt tot een kleine huistiran als hij eenmaal bij Beatrix is ingetrokken. Dat leidt tot de nodige ruzies. “Het was voor hen wennen dat Claus daar kwam wonen, en Claus accepteerde het al helemaal niet dat de hond beter naar de butler luisterde dan naar de prinses, laat staan naar de prins! Die hond wilden maar niet luisteren”.

Ben jij nou benieuwd geworden naar het boek Drakensteyn droomkasteel? Luister hier het hele interview terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom