June tot Twaalf
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Relaxte moeder? Hoe dan!?

8 mei 2020 • June tot Twaalf

Als moeder houd je alle ballen hoog. Eten koken, wassen, kinderen naar school en alles wat daarbij komt kijken. Best wel stressvol, dat vond ook Elsbeth Teeling toen ze voor het eerst moeder werd. Inmiddels is dat 15 jaar geleden en heeft ze de Club voor Relaxte Moeders opgericht. Op haar blog schrijft ze over het moederschap en alle dingen die daarbij komen kijken.

Elsbeth: “Toen ik voor het eerst zwanger was, zag ik dat veel moeders stresten. ‘Kijk je wel uit? Pas je wel op?’ Terwijl de vaders vaak plezier aan het maken waren met de kinderen. Dan dacht ik weleens, ‘ik wil geen echte moedermoeder worden’. Maar dat werd ik wel, toen mijn oudste twee was, gingen we op vakantie naar Bali. Daar zat ik dan, gestrest onder een palmboom. Dat was het moment dat ik besefte dat er iets moest gebeuren.”

Elsbeth schreef het boek Relax Mama! en daaruit ontstond haar blog. Op de website delen moeders hun verhalen, geven ze tips, maar mogen ze ook even klagen. 

Wat Elsbeth nu veel hoort van andere moeders, is dat het zo moeilijk is om al je rollen te combineren. Je bent momenteel een moeder, juf, werknemer, ondernemer, partner en vriendin. Dat vraagt veel van je! Het is niet altijd makkelijk om dan tijd voor jezelf te vinden of te nemen. Elsbeth raadt aan om af en toe te gaan wandelen. Lekker alleen of samen met een vriendin. Het maakt je hoofd leeg en je bent even uit de drukte van het gezinsleven. 

Ondanks dat Elsbeth na 15 jaar het moederschap een beetje onder de knie heeft, kan ze alsnog weleens stressen. “Dan denk ik soms, was ik maar een vader! Die hebben daar geen last van.” 

Te gast: Elsbeth Teeling
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf