Muziek voor volwassenen
Nu op NH Radio:
Muziek voor volwassenen

Recept van Isabel Boerdam: Harira!

19 mei 2020 • June tot Twaalf

Vegetarisch eten op de kaart zetten, dat is het doel van Isabel Boerdam. Ze schreef de Vegabijbel en is initiatiefneemster van de Week zonder Vlees. Ze wil graag dat we met z’n allen één dag per week genieten van vegetarisch eten. Neem eens linzen of kikkererwten, die zitten vol ijzer en eiwit! Ze kunnen direct bij een soep, salade of curry. Een van haar lievelingssoepen is de Marokkaanse soep Harira met zowel linzen als kikkererwten!

  • Wat heb je nodig?
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • stukje gember
  • half rood pepertje
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 grote el tomatenpuree (uit blikje)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 100 gram gedroogde rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 wortel
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnzaad
  • pompoenpitten

Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook peper, tomatenpuree en kruiden ongeveer 2 minuten aan. Snijd de wortel in stukjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bouillon, linzen en wortel toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, zodat de linzen gaar worden. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze na de 15 minuten toe. Verwarm de soep nog 5 minuten op laag vuur. Ik vind het lekker om de soep half te pureren met en staafmixer. Zo heb je een dikke soep, maar nog wel een bite. Garneer met pompoenpitten en eventueel verse kruiden.

Te gast: Isabel Boerdam
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf