NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Realistisch beeld van de bevalling door Drs. Mama

21 augustus 2020 • June tot Twaalf

“De babycursus is voor vrouwen en de partner heeft maar twee dagen verlof,” een lange tijd was dit de gewoonte rondom het krijgen van een baby. Maar een baby krijgen is niet niks en daar liepen Bregje Feuth en Mirthe Wibaut ook tegenaan. Allebei arts én moeder van drie kinderen. Samen richtten zij het bedrijf Drs. Mama op, om meer aandacht te generen voor een realistisch beeld van de bevalling. Dit is volgens Bregje en Mirthe belangrijk omdat dát er juist voor zorgt dat het herstel soepel verloopt.

“In veel babycursussen worden alleen de vrouw voorgelicht, maar de man weet nergens van. Die mag de laatste keer komen opdraven om hun vrouw te masseren. Bij ons in de cursus wordt er verwacht dat de man en vrouw gelijk zijn en dus ook echt samen de cursus volgen.”

In het begin kregen Bregje en Mirthe vaak de vraag of de partner altijd mee moest komen naar de cursus, in de drie jaar dat Drs. Mama bestaat merken ze duidelijk verschil: “Wij zien een generatie opstaan die het belangrijk vindt dat de partner even goed op de hoogte is van de bevalling als de vrouw zelf.” En dus wordt die vraag bijna nooit meer gesteld.

Dat de partner weet wat hij kan doen tijdens de bevalling, maakt de ervaring voor beiden een stuk relaxter. Veel mensen denken bijvoorbeeld ‘ik houd wel je hand vast’, maar hebben het gevoel machteloos te zijn. Een hand vasthouden is juist heel belangrijk. De hartslag gaat gelijk lopen met de ander, de ademhaling wordt rustiger, er wordt minder om pijnstilling gevraagd en de bevalling kan zelfs minder lang duren. De vrouw heeft zelf geen invloed op haar bevalling, maar de partner dus wel! Daarom is het zo belangrijk dat deze op de hoogte is.

Drs. Mama leggen meer uit over realistische bevallingen en cursussen voor stellen op www.drsmama.com.

NH Radio - June tot Twaalf
Bregje Feuth en Mirthe Wibaut over Drs. Mama
NH Radio - June tot TwaalfBregje Feuth en Mirthe Wibaut over Drs. Mama
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf