NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

‘R’ in de maand, tijd voor verkoudheid

24 september 2020 • June tot Twaalf

Met de ‘R’ in de maand, merken we dat de verkoudheid toeneemt. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen corona en verkoudheid? Daar spreekt huisarts Charlotte Betist over bij June tot Twaalf. Charlotte is een nieuw en vast gezicht in de show.

Charlotte: “Hoewel verkoudheid een symptoom kan zijn van corona, is het er een die niet veel voorkomend is. Wat we wel veel zien bij corona is benauwdheid, en dat hoort dan weer niet bij verkoudheid. Toch is het belangrijk om te blijven testen, voor de zekerheid!

Waar we ook op moeten letten is het reukvermogen. Dat is lastiger te onderscheiden omdat het bij corona hoort, maar ook kan voorkomen als je erg neusverkouden bent. Wees voorzichtig en blijf bij klachten thuis.”

Hoe kunnen we dan fit de herfst door komen? “Nou, door gezond te leven. Eet genoeg fruit en groenten. Niet roken en weinig drinken is het beste. Preventief vitamines slikken kan helpen, maar is niet wetenschappelijk bewezen. Wel beveel ik aan om vitamine D te slikken, vooral voor de iets oudere mensen. Vitamine D krijgen we door de zon, maar die schijnt natuurlijk minder. Het is goed voor de botten en weerstand!”

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf