NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

NH Radio Podcast: Waarheen, waarvoor

Het programma van uitvaartverzorger Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek zij of hij op de eigen uitvaart wil draaien.

Alle 76 afleveringen van Waarheen, waarvoor - pagina 3

Waarheen, Waarvoor - Maria Genova | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Maria Genova | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Maria Genova | NH Radio

11 oktober 2020

Gast: Maria Genova; zij werd geboren in Bulgarije en groeide daar op. Ze deed het gymnasium en op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journalist voor het Noordhollands Dagblad en ze schreef zich in voor een HBO-opleiding journalistiek. Dat deed ze in Tilburg. Maria werkt voor verschillende kranten en tijdschriften. Samen met Tanja Borggreve schreef ze het boek Als Afscheid Pijn Doet met als subtitel 'Het schuldgevoel bij achterblijvers van zelfdoding'.

Waarheen, Waarvoor? - Ameline Ansu | NH Radio
Waarheen, Waarvoor? - Ameline Ansu | NH Radio

Waarheen, Waarvoor? – Ameline Ansu | NH Radio

4 oktober 2020

Gast: Ameline Ansu, socioloog en schrijver van het boek 'Van harte gecondoleerd'. Ameline studeerde journalistiek en werkt voor de overheid. Ze had al jaren het idee om een boek te schrijven over rouw van jongeren na de dood van een ouder. De kiem werd gelegd in de tijd dat in haar vriendinnengroep drie jaar achter elkaar een moeder overleed, telkens in december. Amelines moeder - toen 56 - was de tweede, Ameline was toen 23 jaar. Het boek kwam dit jaar uit en kent al een 5e druk. 'Van harte gecondoleerd' (Spectrum) gaat over rouw voor jongvolwassenen, stuurloze twintigers én begin dertigers. Over verlies, verdriet en loslaten.

Waarheen, Waarvoor? - Simone Sinjorgo | NH Radio
Waarheen, Waarvoor? - Simone Sinjorgo | NH Radio

Waarheen, Waarvoor? – Simone Sinjorgo | NH Radio

27 september 2020

Gast: Simone Sinjorgo. Haar droom was een groot gezin, maar Simone kan geen kinderen krijgen. Zij heeft nu een eigen praktijk en steunt vrouwen en stellen bij vruchtbaarheidsbehandelingen en in het proces van ongewild kinderloos zijn. Het is haar wens dat vrouwen en stellen die ongewenst kinderloos zijn weer volop kunnen genieten van hun leven zonder kinderen. Het boek 'Onvervulde Kinderwens - verborgen lichamelijke impact' (door Simon zelf uitgegeven) stelt Bewustzijn, Ademhaling, Lichaam, Aanraking, Nieuwe route en Samenzijn centraal is HAAR KINDJE!

Waarheen, Waarvoor - Ronald Lulf | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Ronald Lulf | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Ronald Lulf | NH Radio

20 september 2020

Gast: Ronald Lulf, spoedeisende-hulp-arts, forensisch arts bij de GGD Amsterdam, zit op de ambulance in Haarlem e.o., is als docent en examinator betrokken bij de opleiding van forensisch geneeskundigen, in het bijzonder voor het onderdeel Arrestantenzorg. Talloze publicaties over lijkschouw en arrestantenzorg zijn van zijn hand. Ronald zegt: 'Ik zet chaos en onduidelijkheid om in iets overzichtelijks en ik maak de eerste klappen dragelijk.' Een gesprek over de grens van leven en dood.

Waarheen, Waarvoor - Conny Coppen | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Conny Coppen | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Conny Coppen | NH Radio

13 september 2020

Gast: Conny Coppen; zij werkt met mensen rondom gezondheid, ziekte en levensvragen. Zij studeerde natuurgeneeskunde, massage therapie, healing en acupunctuur en gaf jarenlang les en publiceerde in diverse tijdschriften. Conny schreef haar 6e boek: ‘Dansen Met De Dood, Wat Als Je Leven Ineens Verandert?’ (www.connycoppen.nl). Conny was eerder te gast: https://open.spotify.com/episode/7jCpHcjVgZF6XkRqoxt7CD?si=56cbUgURSD6vs5O9U76boQ

Waarheen, Waarvoor - Annerieke de Vries | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Annerieke de Vries | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Annerieke de Vries | NH Radio

6 september 2020

Gast: Annerieke de Vries, auteur van de thriller 'Sluipwesp' (Uitgeverij De Crime Compagnie) en romans ‘Een voltooid leven, Roman over een doorleefd afscheid’ (Futuro Uitgevers) en ‘Ondersteboven’ (Een Annerieke de Vries Boek). De roman gaat over wanhoop, angst, achterblijven en levenskracht en is gebaseerd op de rouwperiode van een moeder, die haar 25-jarige zoon verliest door zelfdoding. Het zijn 263 pagina's die eindigen met een prachtige zin: 'THERE IS ONE HAPPINESS IN LIFE, TO LOVE AND BE LOVED'. Het boek is uitgegeven op Wereld Suïcide Preventie Dag 2020.