NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

NH Radio Podcast: Waarheen, waarvoor

Het programma van uitvaartverzorger Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek zij of hij op de eigen uitvaart wil draaien.

Alle 76 afleveringen van Waarheen, waarvoor - pagina 1

Waarheen, Waarvoor - Esther Pelgrom | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Esther Pelgrom | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Esther Pelgrom | NH Radio

17 januari 2021

Gast: Esther Pelgrom, singer-songwriter en initiatiefneemster van het project ‘’ik heb je lief''. Zij schrijft liedjes over verlangen naar het leven zelf, verlangen naar perfectionisme, verlangen naar betrokkenheid en verlangen naar rust. Esther zag tijdens de corona-tijd het verdriet en de eenzaamheid bij mensen in haar omgeving. Mensen die net iemand waren verloren en weinig tot geen contact hadden. Zij hoopt dat zij met 'ik heb je lief' kan bijdragen aan troost en betrokkenheid.

Waarheen, Waarvoor - Geerteke van Lierop | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Geerteke van Lierop | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Geerteke van Lierop | NH Radio

10 januari 2021

Gast: Geerteke van Lierop, sprekerscoach, schrijver en actrice. Toen haar Bas in 2016 verdronk was zij verbaasd over de nieuwe wereld (die van rouw) waarin zij stapte en voorheen geen weet van had. Vrienden, bekenden gingen haar soms uit de weg of probeerden haar pijn al snel weg te praten. Uit onvermogen. Geerteke voelde het grote ongemak, terwijl verlies en de dood bij het leven horen. Zij schreef het boek 'Zee van glas' en wil daarmee dood en verlies bespreekbaar maken. 

Waarheen, Waarvoor - Maya Stomp | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Maya Stomp | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Maya Stomp | NH Radio

20 december 2020

Radioprogramma op NH Radio (iedere zondag van 07:00-08:00 uur) over passie, leven en dood, gepresenteerd door register uitvaartverzorger Koop Geersing. Gast: Maya Stomp, in het dagelijks leven Organisatieadviseur; maar ook ervaringsdeskundige rouw en verlies en auteur van het boek 'Wij Weduwen Zijn Een Taai Volkje', met als ondertitel: 'Rouwen Is Topsport zonder voorbereiding', uitgegeven bij Uitgeverij Lente. Maya wil daarmee steun, herkenning en troost bieden aan iedereen die een groot verlies heeft geleden. Een boek dat je bemoedigt je eigen pad te kiezen in het land van rouw. Maya zegt: 'Het verdriet reist met me mee voor de rest van mijn leven, dat de ene keer sterker opspeelt dan de andere keer. Het is wel een soort gegeven geworden, een onzichtbare vriend.'

Waarheen, Waarvoor - Maria van Rijsewijk | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Maria van Rijsewijk | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Maria van Rijsewijk | NH Radio

13 december 2020

Gast: Maria van Rijsewijk, 74 jaar. Ze omschrijft zichzelf als een vrouw met veerkracht, die het nodige heeft meegemaakt. 40 jaar geleden verloor zij haar man Theo en één van haar tweelingkinderen Mark bij een ongeluk met een veerpont. Voor haar andere zoon Michiel is het gemis nauwelijks te dragen; hij krijgt zijn leven niet op de rit en beneemt zichzelf 27 jaar later van het leven door van een brug te springen. Maria wil meer bekendheid geven aan meervoudig verlies en schreef haar eigen verhaal en ervaringen op in 'De echo van het water' (Uitgeverij Lente).

Waarheen, Waarvoor - Herman Delwig | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Herman Delwig | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Herman Delwig | NH Radio

6 december 2020

Gast: Herman Delwig. Zijn vrouw Irma overleed aan kanker. Zijn boek - Orkaan in Irma, uitgegeven bij Quo Vadis - beschrijft die laatste jaren van het leven met die ziekte, maar kijkt ook met liefde, vrede en trots achterom. Herman schreef het om mensen die te maken hebben met rouw, verlies of naderend verlies tot steun in hun relatie te zijn. Om stil te staan bij de rijkdom van het leven, midden in alle pijn en verdriet die er kan zijn. Deze essentie wordt weergegeven in de ondertitel ‘verloren aan kanker, gewonnen in trouw’. Royalties van het boek zijn voor KWF Kankerbestrijding.

Waarheen, Waarvoor - Marieke Martens | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Marieke Martens | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Marieke Martens | NH Radio

29 november 2020

Gast: Marieke Martens. Echtgenote, moeder, kindercoach, kinderyogadocent, kindertolk, dramatherapeut en -docent. Zij schreef - opgedragen aan haar eigen kinderen Valerie en Julian - het boek 'De boodschap van de vogel'. Voor kinderen met een eigen, uniek verhaal. Die het moeilijk vinden om in slaap te komen door gedachten die niet stoppen, voor kinderen die graag ergens bij willen horen, voor kinderen die verlies hebben geleden.