June tot Twaalf
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

NH Radio Podcast: Waarheen, waarvoor

Het programma van uitvaartverzorger Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek zij of hij op de eigen uitvaart wil draaien.

Alle 74 afleveringen van Waarheen, waarvoor - pagina 1

Waarheen, Waarvoor - Maya Stomp | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Maya Stomp | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Maya Stomp | NH Radio

20 december 2020

Radioprogramma op NH Radio (iedere zondag van 07:00-08:00 uur) over passie, leven en dood, gepresenteerd door register uitvaartverzorger Koop Geersing. Gast: Maya Stomp, in het dagelijks leven Organisatieadviseur; maar ook ervaringsdeskundige rouw en verlies en auteur van het boek 'Wij Weduwen Zijn Een Taai Volkje', met als ondertitel: 'Rouwen Is Topsport zonder voorbereiding', uitgegeven bij Uitgeverij Lente. Maya wil daarmee steun, herkenning en troost bieden aan iedereen die een groot verlies heeft geleden. Een boek dat je bemoedigt je eigen pad te kiezen in het land van rouw. Maya zegt: 'Het verdriet reist met me mee voor de rest van mijn leven, dat de ene keer sterker opspeelt dan de andere keer. Het is wel een soort gegeven geworden, een onzichtbare vriend.'

Waarheen, Waarvoor - Maria van Rijsewijk | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Maria van Rijsewijk | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Maria van Rijsewijk | NH Radio

13 december 2020

Gast: Maria van Rijsewijk, 74 jaar. Ze omschrijft zichzelf als een vrouw met veerkracht, die het nodige heeft meegemaakt. 40 jaar geleden verloor zij haar man Theo en één van haar tweelingkinderen Mark bij een ongeluk met een veerpont. Voor haar andere zoon Michiel is het gemis nauwelijks te dragen; hij krijgt zijn leven niet op de rit en beneemt zichzelf 27 jaar later van het leven door van een brug te springen. Maria wil meer bekendheid geven aan meervoudig verlies en schreef haar eigen verhaal en ervaringen op in 'De echo van het water' (Uitgeverij Lente).

Waarheen, Waarvoor - Herman Delwig | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Herman Delwig | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Herman Delwig | NH Radio

6 december 2020

Gast: Herman Delwig. Zijn vrouw Irma overleed aan kanker. Zijn boek - Orkaan in Irma, uitgegeven bij Quo Vadis - beschrijft die laatste jaren van het leven met die ziekte, maar kijkt ook met liefde, vrede en trots achterom. Herman schreef het om mensen die te maken hebben met rouw, verlies of naderend verlies tot steun in hun relatie te zijn. Om stil te staan bij de rijkdom van het leven, midden in alle pijn en verdriet die er kan zijn. Deze essentie wordt weergegeven in de ondertitel ‘verloren aan kanker, gewonnen in trouw’. Royalties van het boek zijn voor KWF Kankerbestrijding.

Waarheen, Waarvoor - Marieke Martens | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Marieke Martens | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Marieke Martens | NH Radio

29 november 2020

Gast: Marieke Martens. Echtgenote, moeder, kindercoach, kinderyogadocent, kindertolk, dramatherapeut en -docent. Zij schreef - opgedragen aan haar eigen kinderen Valerie en Julian - het boek 'De boodschap van de vogel'. Voor kinderen met een eigen, uniek verhaal. Die het moeilijk vinden om in slaap te komen door gedachten die niet stoppen, voor kinderen die graag ergens bij willen horen, voor kinderen die verlies hebben geleden.

 

Waarheen, Waarvoor - Astrid van Vugt | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Astrid van Vugt | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Astrid van Vugt | NH Radio

22 november 2020

Gast: Astrid van Vugt. In mei 2012 besloot haar zoon Rogier op 25-jarige leeftijd dat hij niet meer wilde leven. Zijn verhaal - en dat van Astrid - is opgetekend in het boek ‘Ondersteboven’, geschreven door Annerieke de Vries, zij was eerder in deze podcastreeks te gast. Astrid van Vugt richtte de Rogier Hulst Foundation op, een stichting die mensen dichter bij elkaar wil brengen en activiteiten start die heel concreet invulling geven aan het beter maken van de wereld voor kwetsbare en creatieve jongeren zoals Rogier, zodat zij een grotere kans van slagen hebben. 

Waarheen, Waarvoor - Eric van Berkel | NH Radio
Waarheen, Waarvoor - Eric van Berkel | NH Radio

Waarheen, Waarvoor – Eric van Berkel | NH Radio

16 november 2020

Gast: Eric van Berkel. Als business-coach streeft hij ernaar om mensen te laten slagen op een positieve manier. En als ondernemer doet hij er alles aan om alles uit de ander te halen. Als optimist ziet hij in iedereen en alles het goede, en als realist weet hij dat lang niet altijd alles goed is. Tien jaar geleden kreeg hij een hartaanval en keek hij de dood in de ogen. Dat veranderde zijn leven. Eric is er van overtuigd dat mensen tot ongelooflijke dingen in staat zijn.