June tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June tot Twaalf

Peter Beense heeft zich verslapen!

2 augustus 2019 • June tot Twaalf

Hij zou vandaag bij ons langskomen maar, hij had zich verslapen: Peter Beense. We zijn de minste niet, dus belden we de goedlachse vertolker van het levenslied gewoon op. Wakker worden Peter!

Vijf jaar geleden stopte Beense met zijn kroeg die hij 27 jaar met liefde runde. Als Nachtburgemeester van Nederland ziet hij dat het uitgaansleven in de afgelopen jaren wel is veranderd. “Mensen zijn minder tolerant geworden”, vertelt hij.

Waar de volkszanger normaal gesproken niet vies is van een feestnummer. getuige zijn nieuwe plaat laat het los. Maar hij dit jaar ook het gevoelige nummer  waarom heb je nooit gezegd  uitgebracht speciaal voor de stichting Alzheimer. “Mijn schoonmoeder heeft echt zwaar alzheimer gehad. Mijn vrouw deed alles voor haar, alleen kreeg er het minst voor. De mensen die het dichtst bij je staan ben je soms het hardste voor”, stelt Beense.

Dit najaar komt er nog zo’n mooie gevoelige plaat en dan nodigen we Peter weer uit. Maar dan wel in de studio! Wil je het hele gesprek terugluisteren? Klik dan hier

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf