De Peiling
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Partners door dik en dun

15 oktober 2020 • June tot Twaalf

Als kersverse vader of moeder is misschien de relatie met je partner wel het allerbelangrijkst. Maar toch wordt die relatie bij ouders vaak vergeten. Kind- en gezinscoach Marieke Lips schreef het boek ‘Partners door dik en dun’ om ouders een handje te helpen. 

De komt van een baby zet je relatie en gewone leven behoorlijk onder druk. Het risico bestaat dat je langs elkaar gaat leven. Dat was voor Marieke de reden om een ‘doe-boek’ te schrijven. “Je hoeft niet alles wat in het boek staat tot in detail op te volgen. Het gaat om herkenning en voorbereiding op wat er komen gaat. Als ouder krijg je vaak te horen ‘geniet ervan’ maar een baby krijgen is ook heel erg heftig. Mooi, maar heftig.”

Een kind krijgen is een behoorlijk uitdaging. Één op de drie stellen maakt een relatiedip mee na het krijgen van een kind. “Er zitten nogal wat uitdagingen, slaaptekort, je eigen normen en waarden met betrekking tot de opvoeding, het leren kennen van je kind, elkaar leren kennen met nieuwe behoeftes”, stelt Marieke.

Volgens Marieke lopen alle ouders tegen een moment aan waarop ze het even niet meer weten. “Als ouder heb je het gevoel dat je alle ballen in de lucht moet houden. Als je het overzicht kwijtraakt, schrijf dan op wat er op dat moment echt belangrijk is en geef dat een cijfer. Maak een to-do lijstje en een planning”, vertelt Marieke.

Luister het hele gesprek voor nuttige tips!

NH Radio - June tot Twaalf
Marieke Lips over het boek 'Partners door dik en dun'
NH Radio - June tot TwaalfMarieke Lips over het boek 'Partners door dik en dun'
Te gast: Marieke Lips
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf