NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Overdreven of waar? De broodbuik!

10 oktober 2019 • Hi-Ha-Hilarius

Het lijkt steeds hipper te worden: glutenvrij! Niet alleen onder mensen die écht last hebben van gluten, maar ook de ‘nieuwe foodies’ beweren dat het een stuk gezonder is. Opvallend veel tarwebroodeters komen de laatste jaren bij de huisarts met klachten als buikpijn en een opgeblazen gevoel. Er is echter nog steeds geen bewijs dat tarwe de oorzaak is. 

 

Hoe donkerder het brood hoe gezonder? Nee, dat klopt niet! Waldkorn bijvoorbeeld is kort door de bocht genomen gewoon wit brood met een kleurtje. Als je brood eet, is 100% volkoren nog steeds de beste optie. Toch willen mensen zoveel mogelijk variatie als het gaat om brood. Dat merkt ook Paul Alkemade uit Anna Paulowna. In zijn winkel verkoopt hij meer dan 100 (!) verschillende soorten brood.

Wat de laatste tijd vooral heel hard gaat is het calorie-arme brood. Dit brood heeft zeker de helft minder calorieën dan een normaal brood. Onze Sjoerd Hilarius wilde de verschillende broden van Paul wel eens proeven. En ook de feiten en fabels over brood nu eens en voor altijd uit de wereld helpen. 

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
De trends op broodgebied
NH Radio - Hi-Ha-HilariusDe trends op broodgebied
Plaats: Anna Paulowna
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van.

Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius