NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Op zoek naar een lekker recept? ‘Joie de Vivre’ heeft het!

8 juni 2020 • June tot Twaalf

Fotograaf en oud nieuwslezer Sacha de Boer heeft een nieuw kookboek uitgebracht! Joie de Vivre is een Frans kookboek en het is een bewerking van een kookboek uit de 19e eeuw. Ze schreef het samen met vriendinnen Janine Smits en Babs Assink. Het boek is een ode aan de Franse keuken.

Janine kocht een oud en vervallen boerderij op het platteland in de Bourgogne. Ze was van plan het helemaal op te knappen. Toen ze eens op de oude zolder ging kijken kwam ze een kookboekje tegen, Sacha verteld: “Ze vertelde het me meteen, het was zo bijzonder boekje. Het viel bijna uit elkaar, het bleek uit 1873 te komen. Ik heb altijd een liefde gehad voor de Franse keuken. Samen met Janine en Babs wilden we het herschrijven.” 

Alle foto’s in het boek heeft Sacha zelf gemaakt. Ook staan er recepten in van 10 topchefs. Ondanks de moeilijkheidsgraad is het wel een kookboek voor hobbykoks. Vooraf staat een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je een recept moet lezen. Ook valt er te lezen dat sommige ingrediënten misschien moeilijk te verkrijgen zijn, maar vervangen kunnen worden door iets anders. 

Sacha: “Ik heb nu bijna 90% van de recepten zelf gemaakt. Het is allemaal zo lekker! Ik was ook elke keer verbaasd over het feit dat ze sommige dingen ook al deden in 1873. Heel bijzonder om zo’n oud kookboek in je handen te hebben.”

Als je het boek via de website van Sacha koopt, ondertekend zij hem ook! Kijk op www.sachadeboer.com. Het boek kost 29,99 exclusief verzendkosten.

NH Radio - June tot Twaalf
Sacha de Boer over Joie de Vivre
NH Radio - June tot TwaalfSacha de Boer over Joie de Vivre
Te gast: Sacha de Boer
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf