Die 60's Show
Nu op NH Radio:
Die 60's Show

Op Vacances in onze Provence: redacteur Jolanda van Duyvenbode

27 juli 2019 • June tot Twaalf

Koe knuffelen in de Beets, slapen in een Hoorns Koopmanshuis uit 1624 en lunchen bij een buurtboerderij in Amsterdam: dit was de Op Vacances in onze Provence’ week van Jolanda van Duyvenbode van onze redactie.

Deze hele zomer helpt June tot 12 je met allerlei leuke tips die je kunt doen in onze provincie. Voor iedereen die niet naar het buitenland op vakantie gaat, maar lekker in eigen provincie blijft. Die luisteraars helpen wij graag een beetje op weg. Bij June tot 12 willen we de thuisblijvers laten zien dat je voor het vakantiegevoel niet ver hoeft te reizen. Alle mensen die dagelijks aan het programma June tot 12 werken hebben allerlei tips voor je. In ‘Op Vacance in onze Provence’ zoeken we een activiteit, een slaapplek én een lunchplek in Noord Holland. Vorige week ging Jolanda de provincie in, op zoek naar de leukste plekjes. Ze begon de week met Koe-knuffelen op de Kastanjehoeve in de Beets, sliep in het museumhuis Bonck uit 1624 in Hoorn en had een lunch bij Buurtboerderij Ons Genoegen in Amsterdam West.

Koe knuffelen
In het dorp de Beets, boven in Noord Holland, kun je bij de Kastanjehoeve knuffelen met koeien. Het is een familie boerderij met zo’n 100 koeien. Via de site kun je reserveren om daar een ochtend of middag langs te komen. Daar zit dan o.a. een lunch en rondleiding op de boerderij bij. En je gaat dus de weide in (of bij slecht weer de loopstal) om inderdaad: de koeien te knuffelen!  Een bijzondere en vooral rustgevende ervaring!

Slapen in een voormalig Koopmanshuis
In Hoorn staat het bijzondere Museumhuis Bonck. Een voormalig Koopmanshuis uit 1624. Een prachtige air bnb waar je oudheid versus design tegenkomt én je kunt ook nog eens na sluitingstijd het museum bekijken. Een vakantiesfeer in Hoorn! En ook een mooie tip voor vrienden of familie die op zoek zijn naar een bijzondere overnachting.

Buurtboerderij gerund door vrijwilligers
Jolanda bleef in de landelijk sfeer, zij lunchte namelijk bij Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’, in Amsterdam West. Een ruime en rustige plek. Het mooie: de Buurtboerderij wordt gerund door vrijwilligers en cliënten van de Amsterdamse Regenboog Groep. Een plek waar je voor een paar euro’s nog goed kunt eten én het is heel duurzaam: de meeste ingrediënten komen namelijk uit eigen moestuin!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf