Die 60's Show
Nu op NH Radio:
Die 60's Show

Op Vacances in onze Provence: redacteur Irene Cuijpers

24 juli 2019 • June tot Twaalf

Leren schilderen als Bob Ross, op vakantie met fiets en lunchen op een plek dat werkt met gered voedsel. Dit was de week van Irene Cuijpers van onze redactie.

Niet iedereen gaat dit jaar naar het buitenland. Of de reden nou geld, tijd of iets heel anders is, bij June tot 12 willen we de thuisblijvers laten zien dat je voor het vakantiegevoel niet ver hoeft te reizen. Daarom gaat elk van onze vijf redactieleden een week lang ‘Op vacance in onze Provence’. Dit houdt in dat we een nachtje slapen, een lunch en iets actiefs doen in Noord-Holland. Vorige week was de week van Irene Cuijpers.

Schilderen als Bob Ross
Schilderen hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn, het is een trucje! Margot Lauppe Groen leerde Irene de fijne kneepjes van het vak en ze ging, zoals beloofd, weg met een meesterwerk. Zelfs de Bob Ross zijn ‘Happy Tree’ ontbreekt niet.

Slapen met vrienden op de fiets
Dat vakantie niet veel hoeft te kosten bewees Irene. Voor acht euro sloot zij zich aan bij ‘vrienden op de fiets’. Zo belandde ze bij één van de zesduizend adressen door Nederland en sliep ze in een tuinhuisje. Enige voorwaarde: je moet lopend of op de fiets aankomen. Irene koos voor de fiets!

Gered voedsel
Lunchen maar wel met een milieubewust tintje, daar was Irene naar op zoek. Ze koos met haar buurvrouw voor het terras van Instock voor een visburrito. In de burrito zit een ‘kromme lekkerbek’, een vis die normaal gesproken niet in de supermarkt ligt omdat hij niet mooi genoeg is. Instock probeert zo ook andere producten te redden die anders in de afvalbak terecht komen.

 

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf