June tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June tot Twaalf

Op Vacances in onze Provence: overzicht!

9 augustus 2019

Deze hele zomer heeft het programma  “June tot 12” je allerlei leuke uit-tips gegeven voor onze provincie. Voor iedereen die niet op vakantie gaat, al geweest is of gewoon graag leuke tips wil hebben. Al die luisteraars helpen wij graag een beetje op weg. Alle 5 programmamakers van “June tot 12” willen de thuisblijvers laten zien dat je voor het vakantiegevoel niet ver hoeft te reizen. In de zomerserie ‘Op Vacances in onze Provence’ komen we allemaal met een activiteit, een slaapplek én een lunchplek voor onze provincie.

Irene:  

Activiteit
Schilderen hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn, het is een trucje! Margot Lauppe Groen leerde Irene de fijne kneepjes van het vak en ze ging, zoals beloofd, weg met een meesterwerk. Zelfs de Bob Ross zijn ‘Happy Tree’ ontbreekt niet.

Overnachten
Dat vakantie niet veel hoeft te kosten bewees Irene. Voor acht euro sloot zij zich aan bij ‘vrienden op de fiets’. Zo belandde ze bij één van de zesduizend adressen door Nederland en sliep ze in een tuinhuisje. Enige voorwaarde: je moet lopend of op de fiets aankomen. Irene koos voor de fiets!

Lunch:
Lunchen maar wel met een milieubewust tintje, daar was Irene naar op zoek. Ze koos met haar buurvrouw voor het terras van Instock voor een visburrito. In de burrito zit een ‘kromme lekkerbek’, een vis die normaal gesproken niet in de supermarkt ligt omdat hij niet mooi genoeg is. Instock probeert zo ook andere producten te redden die anders in de afvalbak terecht komen.


Jolanda:

Activiteit:
In het dorp de Beets, boven in Noord Holland, kun je bij de Kastanjehoeve knuffelen met koeien. Een bijzondere en vooral rustgevende ervaring!

Overnachten:
Jolanda sliep in het bijzondere Museumhuis Bonck, een voormalig Koopmanshuis uit 1624, in Hoorn. Een prachtige air bnb waar je oudheid versus design tegenkomt én je kunt ook nog eens na sluitingstijd het museum bekijken.

Lunch: 
Jolanda bleef in de landelijk sfeer, zij lunchte namelijk bij Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’, in Amsterdam West.  Het mooie: de Buurtboerderij wordt gerund door vrijwilligers en cliënten van de Amsterdamse Regenboog Groep. Een plek waar je voor een paar euro’s nog goed kunt eten én het is heel duurzaam: de meeste ingrediënten komen namelijk uit eigen moestuin!


Tije

Activiteit: 
Voor Tije een droom die uit kwam: kaasmaken. Bij kaasboerderij Zeilzicht werkte hij onder streng toezicht van Corrie Balthus aan zijn eigen jonge kaas. Na een kleine twee uur werken was de kaas klaar!

Overnachten:
Haarlem, de parel van Noord-Holland is de favoriete stad van Tije in de provincie. Hij sliep op een bijzondere locatie: Hello i’m local. Dit hostel heeft kamers met thema’s die draaien om Haarlem zoals een Frans Hals- of van Van der PiggeKamer met een fantastisch uitzicht over de oude stad.

Lunch: 
Al jaren is zoekt Tije naar de beste kibbeling van Nederland. Vishandel Leo van Rhijn in Haarlem, daar moet je volgens Tije zijn. Hier zet oud-Haarlemspeler Peter Caljouw je de verste vis voor. De haring is hier trouwens ook met een 10 beoordeeld!


Herman:

Activiteit: 
Herman ging voor het eerst na 50 jaar weer paardrijden. Op het paard Liberty maakte hij een tocht van maar liefst 3 uur door de Grafelijkheidsduinen en via het strand en de Donkere Duinen terug naar stalhouderij Stenders en de Jong

Overnachten: 
Op camping  Rust in Den Helder staan pipowagens en in één daarvan sliep Herman een nachtje. Na een boterham met kaas en vlokken kwam hij de volgende ochtend weer op de redactie.

Lunch: 
Met het uitzicht op Texel heeft Herman heerlijk genoten van een lunch bij Lands End  in Den Helder. Uit de complete menukaart koos Herman voor de meest bijzondere tosti.


June:

Activiteit:
June is verslaafd aan chocolade. Ze kon niet kiezen tussen boetseren, honden uitlaten bij een asiel, aan de slag met een kleurenstyliste of pindarotsjes maken. Het werd het laatste en wel bij chocolaterie Pierre in Haarlem. De inhoud van het zakje was de volgende ochtend al snel op tijdens de uitzending. Ze waren namelijk echt zalig de pindarotsjes!

Overnachten:
De bed en breakfast “het station in Amstelveen”stond al heel lang op June’s verlanglijstje. Vooral door de kleinschaligheid , veel planten, Zweedse invloeden en het behoud van originele elementen van het historische station uit 1915.  Als je eenmaal in het bed ligt in het station van Johan en Katarina ligt, dan kom je er nooit meer uit.

Lunch:
Uitkijken over de weilanden met schapen op unieke plek in Waterland. Daar heeft June voor gekozen om te lunchen. Wat een bijzondere moment midden in de natuur en aan het water met een zalige wrap: Theetuin Overleek in Monnickendam.

Deel dit artikel