NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Onze roze helden zijn bekend!

2 augustus 2019

NH Radio ging op zoek naar échte Noord-Hollandse helden uit de LHBTI-community. Die zetten we graag in het zonnetje!

We vroegen onze luisteraars om hun roze held te nomineren. Zij varen zaterdag 3 augustus met ons mee tijdens de Canal Parade. Dit zijn onze roze helden:

Arnold en Rijkjan
Rijkjan gaf zijn partner Arnold op voor de titel roze held. Arnold is ambassadeur bij het COC, waar hij nu al 12 jaar met plezier werkt. Arnold was door het dolle heen met de nominatie: “Zo, wow! Dank je wel, dat is te gek. Dit is helemaal top.”

Monique en Lenie
Monique verraste haar grote liefde Lenie met een nominatie als roze held. Door de kracht en steun van Lenie is het Monique gelukt om aan zichzelf te werken. Daarnaast werken ze allebei in de verslavingszorg en hebben ze veel mensen geholpen. Lenie vertelde erg uit te kijken naar de optocht van zaterdag. “Super bedankt!”

Ingrid en Marit
Marit hield de nominatie van haar vrouw Ingrid geheim, totdat zij live werd verrast in June tot 12 op NH Radio. Marit legde uit waarom zij haar geliefde een roze held vindt: “Ik ben trots op je dat je voor je geaardheid bent uitgekomen. Dat je durft te zijn wie je bent.” Blij verrast vertelde Ingrid wat ze verwacht van De Canal Parade: “Ik denk dat het een dag wordt om nooit meer te vergeten. Liefde overwint alles.”

Waarom varen wij mee?

NH Radio is het radiostation van en voor iedereen in Amsterdam en Noord-Holland. We bieden een podium voor een ander geluid en persoonlijke verhalen van mensen zoals jij en ik. Bij ons hoor je verhalen van woordvoerders, artiesten, vrijdenkers, spraakmakers, stille krachten en pioniers uit de LHBTI-gemeenschap.

Het thema van Pride Amsterdam dit jaar is: ‘Remember the Past, Create the Future.’ Dit sluit aan bij ons jubileum van 30 jaar NH Radio. Luister naar grappige, ontroerende, uitdagende, verfrissende verhalen van toen en nu. Onze boot zal dit ook uitdragen tijdens de Canal Parade, een stem voor iedereen uit de provincie. Toen. Nu. Voor altijd.

 

Deel dit artikel