NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Omgekeerde ananascake maken met Rutger Bakt!

28 mei 2020 • June tot Twaalf

Ondanks de afstand tussen June en Rutger, bakte Rutger een heerlijke omgekeerde ananascake uit een oude Margriet. Kijk de video om te zien hoe Rutger die bakt. Hieronder vind je het recept om het zelf te proberen!

  • Voor de cake 
  • 175 gr bloem 
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 65 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van 1 limoen
  • 150 ml melk
  • ¼ tl zout 

 

  • Verder nodig 
  • boter, om in te vetten
  • 8-10 schijven ananas, uit blik, uitgelekt
  • geroosterde pecannoten (optioneel) 

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ronde springvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de uitgelekte ananas over de bodem van de vorm. 

Doe alle ingrediënten voor de cake in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) tot een glad beslag. Klop het beslag niet te lang door, als er geen klontjes meer inzitten, dan is het goed. 

Giet het cakebeslag op de ananas en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Test of de cake gaat is door er met een satéprikker in te prikken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake klaar. 

Laat de ananascake na het bakken 10 minuten afkoelen en stort hem vervolgens op een rooster, zodat de ananas aan de bovenkant zit. Garneer de cake desgewenst met wat grof gehakte geroosterde pecannoten. Serveer de cake met opgeklopte slagroom of een klodder crème fraîche.

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf