NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Oktober t/m december – Agenda van de Buiksloterkerk

4 oktober 2020 • De Agenda

De Buiksloterkerk heeft dit najaar weer een bomvolle programmering! Met shows van onder andere Meral Ari, Fay Lovsky en Tessa & Olivier.

De aftrap van de programmering vindt morgen plaats met een bijzondere voorstelling Cabaret Oriëntal. In deze voorstelling nemen zangeres Meral Ari en haar ensemble Tombaz u mee naar het Istanbul van de jaren dertig van de vorige eeuw. Ze openen een schatkist aan virtuoze instrumentale nummers en authentieke liederen die vaak een ondeugende ondertoon hebben en handelen over liefdesgeschiedenissen en escapades in de harem van de sultans. Door de combinatie van muziek, liederen en verhalen waant u zich voor even in het oude Istanbul, een smeltkroes van culturen.

De voorstelling, in de vorm van een ‘cabaret’, ademt de oriëntaalse en internationale sfeer die zo kenmerkend was voor het Istanbul van een kleine honderd jaar geleden: een stad met een lange en fascinerende geschiedenis en een etnisch en cultureel gemêleerde bevolking. De liedjes worden gezongen in het Turks, Grieks, Armeens en Ladino: de talen die destijds in Istanbul gesproken werden. Meer informatie of tickets? Of andere evenementen zien? Kijk op: www.buiksloterkerk.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Iris Heidebrink over de agenda Buiksloterkerk
NH Radio - De AgendaIris Heidebrink over de agenda Buiksloterkerk
Te gast: Iris Heidebrink
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda