Adres Onbekend
Nu op NH Radio:
Adres Onbekend

November – CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45

22 november 2020 • De Agenda

Het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45 opent haar deuren weer voor bezoekers. Het blijft natuurlijk belangrijk om voorzichtig te zijn, daarom hebben zij in de afgelopen twee weken aandacht besteed aan de ventilatie. Deze is verbeterd door de afzuiging in het plafond te controleren en activeren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortten vele Geallieerde, Duitse en Nederlandse vliegtuigen neer in en rondom de Haarlemmermeer. De geschiedenis van deze crashes is ondergebracht in dit bijzondere museum, het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum’40-’45, gevestigd In Aalsmeerderbrug in een fort van de  Stelling van Amsterdam.

Het museum bevat een unieke collectie voorwerpen en documentatie over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral over de luchtoorlog boven Nederland en over het verzet. Er is een aantal vaste exposities te bekijken over de Meidagen van 1940, de lucht oorlog, het verzet en onderduiken. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities met wisselende onderwerpen.  Ook is er een radiokamer waar regelmatig wereldwijd contact wordt gelegd met oude zend-ontvangers uit de Tweede Wereldoorlog.

De collectie is tentoongesteld in een aantal hallen met ieder een verschillend hoofdthema. Meer informatie of boeken? Kijk op: www.crash40-45.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Rick Franke over het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45
NH Radio - De AgendaRick Franke over het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45
Te gast: Rick Franke
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda