Lunchroom
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Niemand had ooit ruzie met Harry Bannink

Foto: Henk Jonker
7 december 2018 • Lunchroom

Veel mensen zijn groot geworden met de liedjes van Harry Bannink. Hij schreef er duizenden, voor Ja zuster, nee zuster, maar ook voor Sesamstraat en de tv-serie De film van Ome Willem, waarin hij zelf de rol van hoofd-geitenbreier speelde. Inmiddels is hij al bijna 20 jaar dood, maar zijn liedjes zoals De Oude Jacob, Duiffies en Op een Mooie Pinksterdag zitten nog altijd in ons collectieve geheugen.

Gijs Groenteman is groot fan van de muziek van Harry Bannink en maakte een podcast over hem. Daarvoor sprak hij veel vakgenoten die met Bannink gewerkt hebben, zoals Jenny Arean, Willem Nijholt, Hans Dorresteijn en Frank Groothof.

“De liefde voor zijn liedjes ontstond nog voordat ik wist dat het Harry Bannink was”, vertelt  Gijs. “Als je tv keek in de jaren ’80 en ’90 kan het bijna niet anders dat je opgroeide met de muziek van Harry Bannink”.

Over de mens Harry Bannink zelf is hij weinig te weten gekomen. “Maar dat is ook wel intrigerend. Hij was een extreem aardige, wellevende en lieve man maar ook gesloten. Niemand kreeg ooit ruzie met hem maar niemand kende hem echt goed”. Een keurige heer op afstand. Maar ook mysterieus, want hoe kan het dat iemand met zo’n braaf leven en uiterlijk zo’n vulkaan van creativiteit in zich had zitten

Meer weten? Luister het hele interview hier terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom