NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Nicole Smit over hyperventilatie

14 december 2020 • June tot Twaalf

Iemand die panisch ademt in een zak om rustig te worden, dat is waar de meeste mensen aan denken bij het woord hyperventilatie. Het is alleen niet de meest voorkomende vorm van dit fenomeen. Nicole Smit en Katrien Geeraerts schreven het ‘werkboek Hyperventilatie, angst en paniek’ vol informatie en tips om hyperventilatie beter te begrijpen en ermee om te leren gaan.

“Iedereen is bekend met acute hyperventilatie. Weinig mensen weten van de chronische variant, terwijl de meeste mensen hier last van hebben. Hyperventilatie is een uiting van stress. Op een moment dat we stress ervaren gaan we sneller ademen. Dit activeert het lichaam en zorgt dat we in een vlucht of vecht modus komen. Op het moment dat je je te lang verkeerd blijft ademen, ontstaat er een onbalans in het lichaam. Dit is chronische hyperventilatie en kan zorgen voor allerlei vreemde lichamelijke klachten.” 

NH Radio - June tot Twaalf
Nicole Smit over hyperventilatie
NH Radio - June tot TwaalfNicole Smit over hyperventilatie
Te gast: Nicole Smit
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf