June tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June tot Twaalf

Nederlanders massaal getroost door La Bohème van André van Duin

25 maart 2020 • June tot Twaalf

Oprecht ontroerend, dat was het gesprek van André van Duin afgelopen vrijdag bij De Wereld Draait Door. Hij zong speciaal voor Matthijs van Nieuwkerk zijn eigen Nederlandse vertaling van het nummer  ‘La Bohème’ van Charles Aznavour. Matthijs is zijn hele leven al groot fan van de Franse zanger Aznavour. “Ik heb nog nooit zoveel ontroerende reacties gekregen op een televisieoptreden”, zei André tegen June Hoogcarspel in het programma June tot Twaalf. 

André: “Ik zong het lied als verrassing. Dat werd goed ontvangen. Zowel door Matthijs als door het publiek thuis. Ik heb enorm veel reacties gehad. Sommigen vonden dat dit meer troost bood dan de woorden van de Koning. Dat is een groot compliment. In deze tijde zoeken mensen genegenheid. Ik denk dat het zo’n succes was door een samenloop van omstandigheden.”

André is van enorme buitenklasse dat heeft hij vrijdagavond wederom bewezen. “Het gaat goed met mij. Er wordt dagelijks door veel vrienden naar mij omgekeken. Het is wel moeilijk om deze onzekere tijd in je eentje door te maken.” André heeft in januari van dit jaar afscheid moeten nemen van zijn man Martin Elferink. Hij sprak ook daar openhartig met Matthijs van Nieuwkerk over.

André: “Het was een mooi gesprek. Matthijs is natuurlijk ook geen vreemde. Ik ben heel droevig geweest, maar naar omstandigheden gaat het nu wel goed met me. Ik ben weer bezig in huis, ik kook lekker eten. De dagen gaan snel, voor ik het weet is het vijf uur. Ik heb nu wel iets minder afleiding omdat de sociale contacten door het coronavirus natuurlijk beperkt zijn. Maar gelukkig kan ik nog wel gezellig mensen bellen. Als we allemaal binnen blijven, is het hopelijk zo snel mogelijk voorbij.”

NH Radio - June tot Twaalf
André van Duin over La Bohème
NH Radio - June tot TwaalfAndré van Duin over La Bohème
Te gast: André van Duin
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf