NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Migraine ergste aandoening voor mensen onder 50

7 december 2020 • June tot Twaalf

Migraine is door de Wereldgezondheidsraad uitgeroepen tot de ergste aandoening voor mensen onder de vijftig jaar. Wat is een migraine en wat is er tegen te doen? Emile Couturier, neuroloog bij het Neurologie Centrum Amsterdam en voorzitter van de vereniging Nederlandse hoofdpijncentra beantwoord alle vragen. 

“80 procent van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar wel hoofdpijn gehad. Migraine is erger. Het is ziek zijn, uitgeschakeld zijn, kotsen, je kan niet tegen licht en geluid en moet eigenlijk gewoon in bed liggen. Bij Migraine gaat er van alles mis in het hoofd. Bij de hersenstam worden hersenzenuwen geactiveerd die in een overdrive raken. Hierdoor komen er neurotransmitterstoffen vanuit de zenuw vrij. Deze stoffen beïnvloeden de bloedvaten, met name de bloedvaten in het hersenvlies, waardoor deze ontstoken raken. Vandaar dat een migraine ook zo ontzettend pijn doet.”

Te gast: Emile Couturier
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf