Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Melvin Smid: “Alles wat ik kan doe ik”

30 november 2018 • Lunchroom

Pippi Langkous zei altijd vol zelfvertrouwen: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” En deze uitspraak is nu ook het motto van de crowdfundingsactie van Melvin Smid uit Purmerend. Melvin is een jaar geleden begonnen met rolstoeltennis en gaat nu voor goud op de Paralympics van 2024 in Parijs. Dat kost veel geld, voor begeleiding, reiskosten en materiaal, zoals een speciale super-wendbare rolstoel. Kortom, hij heeft nog een lange weg te gaan.

Toch laat hij zich daar niet door weerhouden. “Nooit! Altijd een doel stellen, alles op alles op alles zetten om het soms onmogelijk geachte mogelijk te maken”, vertelde hij bij ons in de uitzending. Toch is het wel een hele opgave. Melvin is al 40 jaar oud en is nog maar een jaar bezig met rolstoeltennis. “Oh nee, hij heeft weer een hobby”, reageerde zijn familie toen hij vertelde over de Paralympics 2024. Maar ze steunen hem natuurlijk volop!

Melvin heeft trouwens niet altijd in een rolstoel gezeten. “Op mijn 16e was ik gewoon een gezonde, jongeman die bij de groenteboer werkte”, zegt hij. Daarnaast trainde hij 4 keer in de week om de top te bereiken met ijshockey, vertelt hij verder. Op een dag kreeg hij last van rugklachten en uiteindelijk ook nog eens verlammingsverschijnselen in beide benen.

Toen bleek dat hij een zeldzame zenuw-ziekte had vroeg hij zich af: wat ga ik doen? Hij besloot zichzelf niet zielig te vinden en ook niet te kijken naar wat er niet meer kan. “Alles wat ik kan, doe ik” is eigenlijk altijd al zijn instelling geweest. Hiermee is hij nu dus onderweg naar de Paralympics 2024 in Parijs.

Luister het hele interview hier terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom