June tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June tot Twaalf

Martin Gaus redde 67 ter dood veroordeelde honden

7 augustus 2019 • June tot Twaalf

Dierenkenner Martin Gaus is kwaad: “Van de 70 ter dood veroordeelde honden hebben wij er 67 gered. Zowel de baasjes als de honden kunnen opnieuw worden opgevoed. De faculteit die in beslag genomen honden test, brengt er geen flikker van teweeg”, zegt een gefrustreerde Gaus. Gemeentes krijgen binnenkort een meldpunt voor agressieve en gevaarlijke honden. De rijksoverheid hoopt dat mensen zo minder worden gebeten door ‘foute honden’. Het kan zelfs zover komen, dat honden ter dood worden veroordeeld.

Martin Gaus keek vorig jaar de dood in de ogen. Zijn nieren werkten nog maar voor vijf procent. “U kunt beter afscheid nemen, zeiden ze tegen mijn vrouw”, vertelt Gaus. Via een donornier kon hij weer helemaal de oude worden. “De nieuwe nier kreeg ik van Annet. Vijf uur na de operatie werden we naast elkaar wakker. Heel bijzonder.”

We bespraken nog veel meer met Martin zoals nuttige tips voor huisdieren. Je kan hier het hele fragment terugluisteren. Heb jij nou een vraag voor Martin Gaus, mail deze dan naar [email protected] want hij komt binnenkort weer langs!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf