Die 60's Show
Nu op NH Radio:
Die 60's Show

Man weggestuurd bij Haarlemse Nagelsalon

28 oktober 2019

De Haarlemse nagelsalon Lucky Nails wordt beschuldigd van discriminatie. De nagelsalon weigerde een mannelijke klant te helpen.

Het is voor Ian de eerste keer bij nagelsalon Lucky Nails. Zijn vaste nagelstudio heeft geen tijd, dus maakt zijn vriendin een afspraak bij nagelsalon Lucky Nails. Maar daar wordt hij niet met open armen ontvangen. In tegendeel. Tot zijn verbijstering wordt Ian op een botte manier geweigerd. ,,Wij lakken alleen de nagels van vrouwen”, meldt de nagelsalon. Ian reageert verontwaardigd. De eigenaar is echter vastberaden. ,,Mannen dragen geen nagellak”.

Meldpunt Discriminatie
Ian voelt zich gediscrimineerd en schakelt Meldpunt Discriminatie in. Zijn klacht wordt direct in behandeling genomen. ,,Op grond van de Algemene wet gelijke behandeling (artikel 7:1a) is onderscheid op basis van geslacht verboden bij het aanbieden of leveren van diensten”, aldus Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Ze sturen een brief naar de nagelsalon en wijzen op het overtreden van de wet. Een paar maanden later is er nog steeds geen antwoord. Online is wel het een en ander aangepast. De nagelsalon heeft op hun Treatwellpagina de zin ‘Lucky Nails behandelt enkel vrouwen’ toegevoegd. Nu worden alle mannen gediscrimineerd.

Extra overtreding
Ian overweegt aangifte te doen bij de politie en besluit nogmaals aan te kloppen bij Meldpunt Discriminatie. Deze toevoeging op de website is immers een extra overtreding. Meldpunt Discriminatie stuurt een waarschuwing naar de nagelstudio en met resultaat. 

De eigenaar reageert direct. De heer Wong vertelt dat hij ooit een nare ervaring met een man heeft gehad en daarom geen mannen wil lakken. Vlug biedt hij zijn excuses aan voor zijn botte gedrag. Het lijkt een opgeloste zaak, maar de Haarlemmer is niet tevreden. ,,Gek dat je na één nare ervaring meteen alle mannen uitschakelt. Heeft ‘ie in al die jaren nooit een onaardige vrouw gehad? Ik vind het een stom excuus“, is zijn reactie. ,,De eigenaar is gewoon bang  geld te moeten betalen”. Een persoonlijk excuus vindt Ian op z’n plaats.

Plaats: Haarlem
Deel dit artikel