Linzen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Waar het vroeger nog het vlees der armen werd genoemd, kan het nu worden gebruikt als gezond alternatief voor ontbijt, lunch en avondeten. Linzen zijn namelijk ontzettend voedzaam: “Linzen bevatten veel vezels en zijn een goede bron van eiwitten en ijzer en b-vitaminen. Bovendien zijn ze ontzettend praktisch. Ten opzichte van bijvoorbeeld bonen, waar mijn vorige boek over ging, hoef je linzen niet te weken en je wordt er niet winderig van!”, vertelt Joke.
Geïnspireerd? Hier een recept voor een heerlijk vullende romige knolselderijsoep met Linzen:
Ingrediënten
Bereiding
Schil de knolselderij en snij hem in plakken. Snij deze weer in grove dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en de wortel en snij deze ook in stukken. Doe de knolselderij, aardappel en wortel in een flinke soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat in 25-30 minuten gaar worden. Controleer op gaarheid.
Snij de gorgonzala in stukjes en voeg deze aan de groenten toe. Draai de warmtebron uit en pureer de soep met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en voeg de uitgelekte linzen toe. Warm al roerend goed door en breng op smaak met zout en peper. Let op: de bouillon en gorgonzola bevatten ook al zout.
Dien op in grote kommen of diepe borden en garneer met wat mooie blaadjes basilicum.