NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Leuke boekentips!

5 november 2020 • June tot Twaalf

Met de aangescherpte maatregelen is een goed boek precies wat je nodig hebt. Wie kunnen we daar beter voor vragen dan Martijn Batenburg van boekhandel Scheltema. Ook deze maand heeft hij weer drie hele fijne boekentips. 

  1. Ernest van der Kwast – Ilyas

    Vlotte en vaak ook grappige roman over een Rembrandt-expert die zijn baan in het museum verliest en door een samenloop van omstandigheden in aanraking komt met Ilyas, een Rotterdamse jongen met een turbulent verleden en die omkomt in de schulden. Hij besluit Ilyas met zijn problemen te gaan helpen, maar loopt vervolgens vooral tegen zijn eigen problemen op. Super actueel en scherp geschreven. 4 van de 5 sterren.
  2. 2. Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet – De laatste reis van de Boswachter

    Prachtig en aanstekelijk reisverhaal waarin Roeleven en Van der Vliet hun ouwe trouwe Subaru Forester, nadat hij 500000 kilometer op de teller heeft staan, terug naar zijn plek van oorsprong gaan rijden; de fabriek bij Tokio. De reis leidt ze dwars door de uitgestrekte leegtes van Rusland, Kazachstan en Mongolië. Tijdens hun reis bespreekt het stel hun ongewenste kinderloosheid en wat dat voor ze heeft betekend in het leven. Het boek zet je aan het denken, maar stemt je ook vrolijk. 5 van de 5 sterren.
  3. 3. Christian Grataloup – Atlas van de wereldgeschiedenis

    Heerlijke nieuwe Atlas van de Wereldgeschiedenis. Een groots project dat heeft geleid tot een handzame en betaalbare nieuwe atlas. 515 kaarten die niet alleen de wereldgeschiedenis vanuit Europa bekijkt, maar ook een geschiedenis laten zien die we veel minder goed kennen. Gegarandeerd uren van lees- en kijkplezier. 4 van de 5 sterren.
NH Radio - June tot Twaalf
Martijn Batenburg met de leukste boekentips!
NH Radio - June tot TwaalfMartijn Batenburg met de leukste boekentips!
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf