Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

Leuke boekentips voor de herfst!

8 oktober 2020 • June tot Twaalf

De herfst is nu écht aangebroken en het is ideaal weer voor een goed boek. Ook deze maand kiest vaste gast Martijn Batenburg van boekhandel Scheltema weer drie pareltjes voor je uit!

 1. Samanta Schweblin – Duizend Ogen 
  Zeer geslaagd boek dat tussen een roman en verhalenbundel in hangt. Over een wereld waarin Kentuki’s de nieuwste rage zijn; digitale huisdiertjes die worden bestuurd door een willekeurige onbekende. Dit brengt allerlei interessante situaties en problemen voort die door Schweblin mooi worden verwoord.
 2. Roy Jacobsen – De Onzichtbaren
  Compacte en ingetogen roman over een klein Noors eiland waarop een familie met het tempo van de seizoenen leeft. Veel ruimte voor de natuur en het trage verloop van de tijd. Echt een roman voor natuurliefhebbers en mensen die zich kunnen overgeven aan het rustige tempo van het proza. Prachtig gedaan.
 3. Pieter Waterdrinker – De Rat van Amsterdam
  Lekker dikke roman waarin veel gebeurt. Je volgt Ruben Katz die uit de gevangenis zijn levensloop vertelt. Zoon uit een emigrantenfamilie die na de val van de muur vanuit de Sovjet Unie vertrekt en uiteindelijk in Amsterdam terecht komt, waar hij zich ontpopt tot de Rat van Amsterdam. Mooie volle schrijfstijl met veel vaart!
   
NH Radio - June tot Twaalf
Martijn Batenburg met de leukste boekentips!
NH Radio - June tot TwaalfMartijn Batenburg met de leukste boekentips!
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf