NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

LEGO is opnieuw weer helemaal hip!

27 november 2019 • Hi-Ha-Hilarius

Het is misschien wel het meest gekochte en bekendste speelgoed aller tijden: LEGO! Al sinds 1916 wordt dit Deense speelgoed verkocht. In Nieuw-Vennep woont waarschijnlijk de grootste LEGO-fan van Nederland te weten Ruud Woeltjes. Zijn club ‘De Bouwsteen’ bestaat inmiddels 25 jaar en heeft meer dan 800 leden.  

 

 

In 1916 begon Ole Kirk Christiansen in het Deense stadje Billund een houtbewerkingszaakje. De eerste jaren maakte hij voornamelijk meubels, maar vanaf 1932 ging hij zich ook toeleggen op houten speelgoed en kwam de naam LEGO in gebruik. De naam “LEGO” is afgeleid van de Deense woorden “LEg GOdt” (speel goed). In Nederland is Ruud Woeltjes dé man als het gaat om LEGO. Werkelijk alles wat er ooit is verkocht heeft hij. En nog steeds staat hij bijna iedere dag te bouwen. Luister hieronder naar het bijzondere verhaal van ‘Ruud de LEGO-man’. 

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Ruud Woeltjes van de 'Bouwstenen' over LEGO
NH Radio - Hi-Ha-HilariusRuud Woeltjes van de 'Bouwstenen' over LEGO
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van.

Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius