‘Je kunt het boek zien als een workshop brood bakken’, vertelt Issa. Om beter te begrijpen wat er in een brood en met deeg gebeurt, waarna je vervolgens zelf heel vrij kunt gaan bakken’. Issa leert je met zijn boek in plaats van alleen maar recepten de basis van het brood bakken, waardoor je zelf alle kanten op kan met het zelf bakken van brood.
Issa werkt in zijn bakkerij op de ambachtelijke manier en kneedt de broden met de hand. Zijn tip: kneed niet te lang en laat het deeg staan! ‘Voeg eerst wat water toe aan het meel en wacht dan een half uurtje, dan laat je het deeg eerst zelf het werk doen. Dan is het deeg eigenlijk al een beetje gekneed en heeft het al een mooie structuur en hoef je het alleen nog maar kort te kneden en om te slaan’. Een andere tip van Issa Niemeijer: ‘Laat het deeg langer rijzen, laat het rusten in de koelkast. En vooral: experimenteer! Volg niet alles nauwkeurig, maar geef je eigen draai aan het brood bakken’.
Luister onderstaand naar het gesprek met June Hoogcarspel over het boek van Issa Niemeijer ‘Een Boek Over Brood’.