Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

Koken met Karin

6 november 2020 • June tot Twaalf

Iedere vrijdag heeft June een culinaire gast in de uitzending. Vandaag is dat Karin Luiten, kookboekenschrijfster en culinair journalist. Bekend van het koken zonder pakjes en zakjes. Vanaf vandaag liggen er drie kleine kookboekjes in de boekwinkel speciaal voor kinderen.

Karin: “Kinderen moet je zo vroeg mogelijk de keuken in sturen, is mijn heilige overtuiging en hoe doe je dat, door ze zelf lekker te laten aanmodderen.Geef ze een boek en stuur ze de keuken in. Laat ze hun gang gaan, dan leren ze a. koken en b. eten ze het als het goed is ook op.”

In de loop der jaren heeft Karin al zo’n 18 kookboeken geschreven. Inclusief de drie die vandaag verschijnen. De kinderkookboekjes zijn te verkrijgen in drie thema’s:

  • Pizza & Pasta
  • Vegetarisch
  • Bakken: Zoet en hartig

“Ik heb gekeken wat kinderen leuk vinden om te maken. Er was heel veel vraag naar vegetarisch, dus dat was thema 1, kinderen houden ook enorm van bakken, dat is iets wat kinderen van nature vaak als eerste doen als ze beginnen in de keuken, dan worden er cupcakes gemaakt. Pizza en Pasta is een all kids favorite. Die kon absoluut niet ontbreken.”

Het idee achter deze kleine kookboekjes is dat het toegankelijker is om kado te geven en kinderen zo een zetje te geven om ze de keuken in te sturen. Kinderen leren op een leuke manier om bijvoorbeeld zelf cupcakes te maken of pizzadeeg. “Je kunt duizenden dingen maken met bloem, boter, suiker en melk.”

In de boekjes leren de kinderen vanaf de basis wat er komt kijken bij het koken. Dus handen wassen voor je begint, heb je alle benodigdheden in huis en vooral als je aan het koken bent en blijf tussendoor lekker proeven. De boekjes zijn geschikt voor kinderen die zelf kunnen lezen, maar met een beetje hulp van een volwassenen, kunnen ook de allerjongsten er al plezier aan beleven. Want naast thema recepten staan er ook heel veel weetjes, grapjes en moppen in.

De boekjes zijn vanaf vandaag te verkrijgen in de boekwinkels voor €8,99.

Te gast: Karin Luiten
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf