Keur in de Middag
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Kanker voor beginners

16 december 2020 • June tot Twaalf

Cabaretier, kunstschilder, tekst- en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk kreeg begin dit jaar te horen dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. Begin februari stuurde Jeroen een bericht naar zijn vrienden met de mededeling dat zij Jeroen binnenkort zullen moeten gaan missen. Jeroen besloot er een boek over te gaan schrijven ‘Kanker Voor Beginners’. Een boek waarin hij beschrijft wat er allemaal op hem afkwam. Dat doet hij op een luchtige en vooral duidelijke manier. 

Jeroen schrijft over een moment waarop hij in het donker op een ziekenzaaltje ligt en zich gelukkig voelt… (‘Ik realiseer me dat ik hier in mijn eentje rustig dood zou kunnen gaan. Ik ben dus blijkbaar niet bang voor de dood’. Daar, op dat kamertje in het avl, dringt ineens tot me door dat het voor sommige mensen misschien alleen mogelijk is om te sterven als ze alleen zijn, zonder geliefden om zich heen. En dat ik wellicht een van die mensen ben’) 
 
Het boek is opgedragen aan Jeroen zijn vrouw Jeannette. Er is zelfs een hoofdstuk in het boek aan haar gewijd. 
 
June had een heel bijzonder maar zeker ook mooi gesprek met Jeroen. Beluister het hieronder.
NH Radio - June tot Twaalf
Jeroen van Merwijk over zijn ziekte
NH Radio - June tot TwaalfJeroen van Merwijk over zijn ziekte
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf